avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Retragere din societate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Retragere din societate

Conform art.3 al Legii 151/2014 ,,(1) În situaţia în care adunarea generală a acţionarilor hotărăşte ca societatea să nu facă demersurile legale necesare în vederea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor emise de societate pe o piaţă reglementată sau a tranzacţionării acestora în cadrul unui sistem alternativ de tranzacţionare, acţionarii au dreptul de a se retrage din societate în condiţiile art. 134 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
(2) Prin derogare de la prevederile art. 134 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, termenul în care acţionarii îşi pot exercita dreptul de retragere este de 90 de zile de la publicarea hotărârii adunării generale a acţionarilor în condiţiile art. 2 alin. (3).

1)Termenul de 90 de zile se considera de la publicarea ,,pe pagina web a A.S.F., pe pagina web a Bursei de Valori Bucureşti (B.V.B.), într-un cotidian de largă răspândire la nivel naţional, pe o pagină web proprie, sau in MO ?.( aceste termene sunt diferite)
2) O societate aflata in faliment este obligata si ea sa-si rascumpere actiunile?
3)Raportul de evaluare care stabileste pretul actiunilor poate fi contestat, unde si in ce termen?

Alte discuții în legătură

Diviziune societate irina s irina s Am citit un articol pe pagina dumneavoastra referitor la Dreptul de retragere dintr-o societate. Ma aflu in situatia prezentata acolo si as dori o ... (vezi toată discuția)
Efectele insolventa asupra actionarilor. sch sch O societate tranzactionabila pe Rasdaq se afla in procedura de reorganizare judiciara. Tranzactionarea a fost suspendata. Planului de reorganizare urmareste ... (vezi toată discuția)
Rascumparare actiuni grim grim Suntem cativa actionari minoritari la o SA. Actionarul majoritar are 89%. Minoritarii nu sunt de acord cu deciziile luate de majoritar in AGA . Daca vrem sa ... (vezi toată discuția)