:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
In situatia in care mai aveti nelamuriri sau intrebari suplimentare legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa continuati discutia folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
pampam00 a scris:
Buna ziua.
Am inteles ca dupa expirarea termenului suspendării condiţionate a executării pedepsei si a perioadei de incercare intervine reabilitarea de drept., dar am auzit ca nu intotdeauna se intampla "automat" si ca este nevoie de niste cereri la judecatorie si ca este uneori necesara obtinerea unei hotarari judecatoresti de constatare a reabilitarii de drept.
Daca imi puteti spune va rog cum se fac aceste lucruri si care sunt pasii pe care trebuia sa ii urmez?
Va multumesc.
patrascu razvan a scris:
Mergeti intai sa solicitati cazierul, daca apare in continuare, solicitati unitatii de politie rectificarea datelor înscrise avand in vedere ca a intervenit reabilitarea de drept.
Este posibil asa cum ati auzit, ca cei de la cazier sa va solicite o hotarare judecatoreasca in acest sens pentru a opera rectificarea, astfel, va trebui sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept.