avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot fi evacuat silit de mama daca nu mi-a expirat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot fi evacuat silit de mama daca nu mi-a expirat buletinul?

Locuiesc împreuna cu soția legitima în apartamentul în care am crescut de 45 de ani,care e pe numele mamei,și acum vrea să ne evacueze forțat! Am primit o notificare de la un avocat să eliberam în 20 de zile apartamentul,dar eu am domiciliul valabil aici până în 2020 când îmi expira buletinul.În Notificare scrie că ocupam spatiul în mod ilegal,fara drept si împotriva voinței ei,iar după trecerea perioadei vom fi actiona5i în instanță și va trebui să platim câte 200 ron pe zi ,plus cheltuielile de mutare !Niciodată nu a fost vorba să ne dea afară,nici nu avem timp să ne adunăm lucrurile,și nu cred că are dreptul,și soția a avut o moștenire și a investit bani în apartament.Cum pot contesta,sau se ajunge la judecatorie?Mama locuiește în alt oraș unde are cabinet medical particular,și a facut act că sora mea are dreptul să folosească spațiul,și i-a mai dat donație și apartamentul moștenit de la bunica noastră!Eu am sunt înregistrat medical ca sufar de tulburari grave de comportament și cu elemente paranoide si tulburari de ideatie(act aranjat de mama cu colegele medici)și măcar pot să profit în vreun fel cu asta,la situatia disperata în care mă aduc ele ?!Mi-a trimis un sms că să profit de oportunitatea oferita de ea mama ca-mi ofera sa impartim 50% banii si sa-mi cumpar o garsoniera,dar nici nu am timp sa aleg ceva,si nici nu vreau sa pierd din nou din posibila mssa succesorala de xare sora mea a profitat pana acum,primind echivalenttul apartamentului in care stau plus casa unde sta mama!
Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
MariusIosifTodea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:44, 10 August 2015
Faptul ca locuiti in imobilul respectiv fara acordul proprietarului, reprezinta o ocupare abuziva.
Nu are relevanta nici faptul buletinul este valabil si nici faptul ca a contribuit sotia la imbunatatiri. Acestea nu reprezinta titlu de proprietate.

Din punct de vedere legal, proprietarul imobilului are dreptul sa dispuna cum doreste de bunul sau.

Va poate cere sa plecati si atunci va trebui sa plecati.

Da, asa este: se poate ajunge la judecatorie.

"posibila masa succesorala" ... este o ineptie! ... nu exista asa ceva!!!! ... vorbim de "masa succesorala " la momentul deschiderii succesiunii. Succesiunea se deschide prin moarte. Atat timp cat mama traieste, poate dispune cum doreste de bunurile sale si sa le dea (in folozinta, donatie, vanzare,inchiriere, etc...) cui doreste!

Singura si unica posibilitate pentru dvs. este sa solicitati acesteia restituirea sumelor de bani investite de dvs. pentru renovarea/intretinerea imobilului .

Evident tot pe calea unei actiuni in instanta, daca aceasta nu accepta de buna-voie.
MariusIosifTodea a scris:
.Cum pot contesta,sau se ajunge la judecatorie?

Nu puteți contesta o notificare. Cererea de evacuare este de competența judecătoriei în circumscripția căreia se află imobilul în care locuiți și acolo o să ajungă.

Dvs. veți fi citat și veți avea posibilitatea să vă apărați depunând întâmpinare la dosar. De asemenea, împotriva hotărârii de evacuare, dacă instanța va pronunța o astfel de hotărâre, puteți formula contestație la executare. Procedura de evacuare este reglementată de art. 1040 - art. 1045 Cod procedură civilă.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre unele drepturi cristyan cristyan Locuiesc cu sotia si socrii in ap.socrilor (pe care ni l-au promis)din 09.2000, timp in care am investit in ap. o suma importanta de bani am chitante la ce am ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristianx004 cristianx004 In martie 2008 a decedat tata ....am dezbatut mostenirea:un apartament cu trei camere si o dacia logan...costurile le-am suportat eu(sora si mama au renuntat ... (vezi toată discuția)
Succesiune anissia anissia Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)