avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprejmuire proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprejmuire proprietate

Buna ziua. Exista vreun regim de inaltime al unui gard care desparte 2 proprietati? Vecinul meu a construit in partea de sud, chiar pe mejdina, un gard care depaseste in inaltime 6 m de beton, dupa care urmeaza sa puna peste beton alt gard din plasa de sarma de 2 m inaltime. Este corect si legal in primul rand? Mentionez ca acelasi gard a inceput sa-l construiasca si in partea de nord, spre terenul meu, cu aceeasi inaltime, tot din beton si plasa de sarma. In momentul in care va fi gata, pe toata lungimea de cca 100 m pe care este construit gardul eu nu voi mai putea cultiva nimic datorita umbrei pe care o face. Ma ajuta cineva cu un raspuns? Ce lege reglementeaza inaltimea gardului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 08:06, 13 August 2015
Ii trebuie autorizatie de construire pentru gard. Acolo scrie clar ce inaltime i se permite sa aiba gardul. Intrebati-l daca a obtinut asa ceva. Altfel, este pasibil de amenda si de daramarea gardului.
Are autorizatie de construire si cu mentiunea ca intre vecinatati, inaltimea gardului sa nu depaseasca 2 m. Cu toate acestea, el nu respecta autorizatia, mai mult sustine ca face gardul conform legii. Care lege?
Faceti sesizare la primarie si ISC. Notificati-l. Negociati sau mergeti in instanta.
Va multumesc. La primarie am depus o sesizare, urmeaza si la ISC. Am o intrebare: In afara art.662 din CC, unde este reglementata inaltimea de 2 m a gardului ce desparte 2 proprietati mai exista si o alta lege? Se poate sa aiba o aprobare de la un alt for care sa-i dea dreptul la o alta inaltime decat cea prevazuta de lege? Multumesc.
Poate a solicitat o derogare de la Regulamentul de urbanism.

Alte discuții în legătură

Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)
Autorizatii Eu am scos o autorizație,pentru un fânăr, în urmă cu 11-12 ani.Vremurile au fost de așa natură, încât nu am reușit nici, cel puțin sa-l începem. ... (vezi toată discuția)
Amplasarea unei constructiei fata de gard xcassius xcassius Buna ziua . Pe scurt : unul dintre vecinii mei a ridicat o baraca din lemn la 30 cm fata de gardul dintre noi.Baraca este acoperita cu tabla si are panta spre ... (vezi toată discuția)