avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa ma asigur ca viitorul meu copil va fi cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa ma asigur ca viitorul meu copil va fi cu mine

Buna ziua,

Pe scurt, situatia e cam asa: si eu si sotia mea (insarcinata in 3 luni) suntem din Cluj insa ne-am mutat de o luna in Bucuresti. Din motive pe care nu as vrea sa le mentionez ea s-a mutat inapoi la Cluj, la mama ei, nepasandu-i de viitorul nostru copil. Problemele sunt vechi si nu prea vad rezolvare la ele. Ideea e ca imi doresc foarte mult ca acest viitor copil al meu sa creasca intr-un mediu moral curat - adica alaturi de mine. Posibilitati financiare am asa ca nici nu am nevoie de nimic de la sotie in afara de copil.

Cum as putea proceda pentru ca, dupa nastere, sa pot lua copilul cu mine la Bucuresti? In afara de divort, nu exista vreo alta cale?

Multumesc anticipat de raspunsuri,

Tudor
De ce ziceți ca nu ii pasa de viitorul copil? pana nu naște un copil viu, nu e vb de copil.
După ce naște, puteți cere stabilirea locuinței copilului la dvs, nu e necesar sa dați divorț, dar nici șanse prea multe nu aveți.
Totul depinde de motivele pe care nu doriti sa le mentionati. Mentionati-le in particular cuiva atunci.
Sper ca nu va asteptati ca un nou nascut sa aiba o alta locuinta decat cu mama sa. Sigur ca se poate imagina astfel de situatie dar nu cred ca e cazul dvs.

Ce cred eu ca este de facut este sa va ganditi bine, sa renuntati la orgolii (si unul si celalalt) si sa incercati sa ii fiti alaturi sotiei in aceste momente. Conteaza foarte mult sprijinul tatalui si aveti aceasta obligatie morala si fata de viitorul dvs copil.

Daca dupa nasterea lui (moment care aude foarte mari schimbari pentru parinti si foarte mult stres) situatia nu se remediaza cautati solutii.
Multumesc de raspunsuri. Nu dau detalii personale - asta voi face, daca situatia o cere, cu avocatul meu. Vroiam sa stiu doar daca exista vreo posibilitate.
Nu, veți plati degeaba avocatul. Șansele în cazul dvs sunt numai la nivel teoretic.

Alte discuții în legătură

Va implor sa ma ajutati cineva sunt distrus- posibil divort cu minor cosmin0123 cosmin0123 Poate nu ma credeti dar sunt un tata disperat deoarece imi doresc din inima sa am familia Dar sotia mea nu doreste sa se desprinda de parintii ei am stat la ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi raspundeti catalina1980 catalina1980 buna ziua am si eu o problema,sunt maritata si am un copil de 1 an si 2 luni,si stau pe curte la soacra mea.de aproape 3 ani de zile,eu sunt venita dela oras ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui asupra unui copil provenit dintr-o relatie de concubinaj diana.andreea diana.andreea Buna ziua!Viitorul meu sot a avut o relatie cu o domnisoara, din care a rezultat un copil.ei nu au fost casatoriti, dar copilul este trecut in certificat pe ... (vezi toată discuția)