avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imi vor demisia...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imi vor demisia...

In urma cu 6 luni mi s-a propus transferul,prin DECIZIE, in cadrul aceleiasi firme de la punctul de lucru din Craiova la cel din Cluj pe acelasi post,lucru pe care l-am acceptat pentru a nu-mi pierde locul de munca...insa in aceasta perioada firma nu mi-a asigurat nici cazare nici diurna.Intre timp au fost micsorate si salariile din cartea de munca cu acordul partilor.Vanzarile merg foarte slab si directorul de vanzari mi-a cerut demisia,lucru pe care eu nu vreau sa-l fac...imi doresc macar sa beneficiez de acel somaj pentru care mi s-au retinut sume considerabile timp de 6 ani.Am fost amenintat ca imi vor cauta greseli si-mi vor face referate.Cum sa procedez cel mai bine?In prezent castigul abia imi ajunge pentru a locui in Cluj.Am dreptul sa ma intorc la locul de munca de la Craiova chiar daca ei nu sunt de acord?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:37, 10 Iulie 2009
Cu toate ca ati mai deschis un topic cu problema aceasta, am sa va raspund aici. Ma intereseaza: acel ordin "de transfer" este semnat doar de conducatorul societatii? Dvs. unde aveti domiciliul? In Craiova sau Cluj?
Pe document eu am luat la cunostinta...domiciliul in am in Craiova.
Va pot trimite acea decizie pe mail...

pakos a scris:

Cu toate ca ati mai deschis un topic cu problema aceasta, am sa va raspund aici. Ma intereseaza: acel ordin "de transfer" este semnat doar de conducatorul societatii? Dvs. unde aveti domiciliul? In Craiova sau Cluj?

Ati luat la cunostinta si nu vi s-a cerut acordul? In acest caz, ceea ce au facut sefii dumneavoastra este ilegal. Puteau sa va delege, nicidecum sa va "transfere", intrucat:
Art. 17. (1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.
Persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu privire la cel puţin următoarele elemente:
b) locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri;
(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.

Art. 41 (2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
b) locul muncii;
Art. 43.Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Art. 44.(1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Ca urmare, este ilegala "decizia de transfer". Sper ca o mai aveti. Aveti mai multe variante:
1. II explicati sefului ca daca nu va concediaza pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj veti sesiza ITM in legatura cu acest transfer ilegal.
2. Trimiteti adresa cu confirmare de primire la sediul angajatorului in care expuneti aceasta problema si solicitati sa va intoarceti in Craiova
3. Faceti sesizare la ITM in legatura cu modalitatea ilegala folosita de angajator pentru a va schimba locul de munca in mod unilateral.
4. Va adresati instantei de judecata si cereti despagubiri egale cu cheltuielile de transport, cazare, indemnizatie de delegare la care ati fi avut dreptul toata aceasta perioada.
Toate aceste variante va stau la dispozitie, se pot realiza fie separat, fie impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca masterand1 masterand1 Buna ziua. In urma cu 10 luni mi-a fost schimbat locul de munca, cu acordul meu, in cadrul aceleiasi institutii, printr-o decizie de transfer, cu modificarea ... (vezi toată discuția)
Diurna pentru angajat pentru timpul petrecut la sediul societatii apetra apetra Suntem o societate din slatina si am angajat un director vanzari din Iasi. Acesta are o saptamana munca de birou la Slatina si restul timpului pe teren. Cat ... (vezi toată discuția)
Delegatie salariati in germania ada21adina ada21adina Buna ziua, Va rog mult sa-mi spuneti ca si angajator ce documente trebuie intocmite in cazul in care o parte din salariati sunt delegeti in Germania pentru a ... (vezi toată discuția)