avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata unui bun intre persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata unui bun intre persoane fizice

Concret: intentionez sa cumpar un bun in valoare de 60000 RON de la o persona fizica . Ce mijloace de plata si cu ce plafon zilnic pot plati acest bun?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:20, 12 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
ConsuelaScarlat a scris:

Ca mijloc de plata, cel mai indicat este plata prin transfer bancar, fara plafon zilnic

In baza noului cod fiscal nu este impus un plafon zilnic de 50 000 RON pentru plata prin transfer bancar?
Potrivit art.10 din Legea nr.70/2015 astfel de incasari si plati intre persoane fizice,se pot efectua in limita unui plafon zilnic de 50000 lei/tranzactie. Diferenta de 10000 lei,obligatoriu va trebui platita prin banca(sunt interzise incasarile si platile fragmentate in numerar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara Eu-Genius Eu-Genius Buna ziua. Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice? Daca valoarea tranzactiei ... (vezi toată discuția)
Limita plati persoane fizice 50000 lei sutrif sutrif Buna ziua, Am vandut o masina a carei pret este de 60000 lei. Cumparatorul imi da un avans de 10000 lei. Mai pot incasa 40000 cash in alta zi si doar restul ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)