avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... cumul pensie cu salariu
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

cumul pensie cu salariu

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti daca un ingrijitor la o scoala care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta si a fost incheiat CIM, poate cumula pensia cu salariu la aceeasi unitate, pe acelasi post? Care este baza legala si procedura de angajare pe o perioada determinata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 10 August 2015
b]Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 118
(1) In sistemul public de pensii
, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pensionar otto2009 otto2009 Lucrez ca infirmiera intr-un spital de stat.La data de 15 august 2015 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Contract de munca dupa pensionare ionutzul ionutzul Poate lucra cineva cu gradul doi de invaliditate cu jumatate de norma? (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet de psihologie pensionar carin carin Buna ziua Sunt profesor titular dar in prezent sunt pensionata gradul 3. Va rog sa imi spuneti daca deschiderea unui cabinet de psihologie imi va afecta ... (vezi toată discuția)