avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare inversa sau scutit cu drept de deducere?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare inversa sau scutit cu drept de deducere?

Buna ziua,
Vreau sa emit o factura catre o societate din Spania. (vanzare marfa)
In ceea ce priveste TVA-ul, pe factura trebuie sa apara mentiunea "taxare inversa" sau "scutit cu drept de deducere"?
Atat firma din Romania cat si cea din Spania sunt inregistrate in scopuri de TVA.

Cel mai recent răspuns: PETRA01 , utilizator 23:41, 16 August 2015
Eu consider,in baza prevederilor art.155 alin(19)lit.l).din Codul fiscal,ca ar trebui sa se faca mentiunea:^scutite conform art.143 alin.(2)lit.a).sau d).din Codul fiscal ^.
Multumesc! De la ANAF mi s-a spus ca trebuie sa apara mentiunea "neimpozabil in Romania".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara semnatura Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Mai nou, hypermarketul Real emite factura catre persoane juridice doar cu stampila, nu se mai trece CNP-ul si numele persoanei care o intocmeste ... (vezi toată discuția)
Tva - taxare inversa - export florip florip Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti care este diferenta intre scutirea de la plata TVA pentru o livrare de bunuri in UE (nu din cele supuse taxarii inverse in ... (vezi toată discuția)
Livrari servicii intracomunitare croitoru raluca croitoru raluca buna ziua am emis o factura de prestari servicii traducere din germana in romana catre un furnizor din U.E. , factura este fara tva deoarece furnizorul ... (vezi toată discuția)