avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme asociatie de propietarii,intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme asociatie de propietarii,intretinere

Buna seara,ma poate lumina si pe mine cineva in legatura cu cotele de intretinere?.Pe scara pe care locuiesc si 16 apartamente si numai 6 apartamente au apometre individuale.Intretinerea pe luna martie a fost normala,dar pe aprilie nu s-a luat in considerare declaratiile de apa acelor 6 apartamente si cotele de apa au fost calculate pentru toata lumea pe pausal.
Intrebarea este daca exista o prevedere legala care da dreptul contabilei sa calculeze cotele de apa dupa bunul plac in functie de problemele care le are.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 07:17, 11 August 2015
Luati un administrator atestat, nu o simpla contabila.
Aici e vorba si de legislatie, nu doar de cifre.
Nu ati precizat daca cei 6 proprietari minoritari au instalat apometrele individuale cu acordul asociatiei de proprietari
Exista hotarare a adunarii generale pentru instalare individuala apometre,sau cei 6 proprietari au instalat prin proprie initiativa ?
Cotele de intretinere sunt calculate lunar de catre administratorul de imobil - persoana fizica sau juridica
In conditiile in care cei 6 detin apometre instalate cu respectarea dispozitiilor in vigoare si cu acordul asociatiei de proprietari-impunerea consumului utilitati in sistem pausal si acestora constituie abuz
Clarificati aspectul impunerii consumului in sistem pausal si celor care detin apometre individuale cu reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie
Multumesc pentru raspuns si doresc sa fac precizarile de rigoare:
1.Apometrele au fost instalate un urma de 1 an cu toate formele si respectarea dispozitiilor legale.Numai cele 6 apartamente au dorit montarea.Firma este adusa de presedinte .
2.Contabilul este si casier si este PFA. cu atestat in contabilitate.
3.Am pus aceasta intrebare si contabilului si presedintelui si raspunsul lor a fost ca ,,legea le permite " fara sa argumenteze legea si articolul
Va puteti inspira si din regulamemtul asociatiei noastre. Am adoptat acest regulament in comitetul executiv in 2008 si din el s-au inspirat multi, inclusiv federatia postata mai sus.
Gasiti regulamentul in partea dreapta a acestei pagini la "Documente utile".
www.avocatnet.ro/content/con...

Alte discuții în legătură

Calcul intretinere si penalitati intarziere unique636 unique636 Buna ziua Locuiesc cu chirie si am restanta la intretinere pe mai multe luni dar am achitat o parte destul de semnificativa. Intrebarile mele sunt: 1. ... (vezi toată discuția)
Contorizare handsu handsu In cazul in care intr-un apartament se instaleaza legal contoarele de masurare a consumului de apa calda si rece , fapt confirmat si prin constatarea unui ... (vezi toată discuția)
Probleme proprietari cu centrala versus proprietari fara . alin76 alin76 Buna ziua . As dori sa imi spuneti daca este corect ca proprietarii cu centrala si apometre sunt obligati prin lege sa plateasca la pausal diferentele de ... (vezi toată discuția)