Buna seara,pe scara blocului unde locuiesc s-a facut o curatenie generala.La parter s-a pus faianta si gresie si s-a zugravit fara acordul locatarilor.Apoi s-a venit la fiecare apartament cu un tabel pentru acordul zugravirii intregii scari cu promisiunea ca nu ne va costa nimic,banii necesari luandu-se din penalizarile restantierilor.Dupa ce s-a terminat de zugravit am fost anuntati oficial ca avem de plata suma de 11722 lei introdusa in listele de intretinere in 4 rate.Mentionez ca numai manopera la parter a costat 2999,92 lei.Intrebare,ce putem face in situatia in care am fost pusi in fata faptului implinit si mintiti.Va multumesc.
Ati semnat un tabel ca sunteti de acord sa se zugraveasca scara.
Inainte de a semna trebuia sa pretindeti ca in capul tabelului sa fi fost scris un text care includea si promisiunea cu plata din fondul de penalizari care este perfect legala.
Daca nu ati facut asta, pe semnatura dv. se poate face orice, inclusiv sa va puna la plata.
Macar cereti sa vi se argumenteze cum e cu minciuna spusa pentru ademenirea de a semna acel tabel.
Nu stiu ce ati putea face pentru ca aceasta depinde de situatia exacta.
Cert este ca vina este si a dvs, proprietarii. Si chiar daca ati fost mintiti, acum, dupa ce faptul s-a consumat, singurul lucru pe care il puteti face e sa demiteti persoanele care v-au mintit. Iar in functie de modul in care au gestionat situatia ati putea sa va indreptati impotriva loc cu o plangere pentru abuz in serviciu, sau chiar sa intentati proces (cu sanse extrem de mici de reusita)
In ceea ce priveste partea financiara, este evident ca tot voi proprietarii veti trebui sa acoperiti sumele cheltuite cu renovarea. si sa va fie invatatura de minte.
Si va rog atenti domnilor presedinti, cenzori si administratori:
Nu luati decizii pe baza unor informari incomplete ambigue facute catre proprietari.
Am avut astfel de discutii chiar la mine in asociatie.
La inceput cand se initiaza o operatiune de o asemenea anvergura( financiara), evident ca nu se cunoasca toti parametrii, costuri, durata, etc. Proprietarii isi vor exprima acordul pentru intentia de renovare.
Evident ca pentru a incepe efectiv renovarea nu e suficient doar atat. In urma licitatiilor sau a intelegerii cu furnizorii de servicii, proprietarii trebuie informati exact cu privire la costurile implicate in operatiunea de renovare. Si acestea trebuie sa fie conform realitatii. Nu poti cere acordul proprietarului pentru o lucrare pe care ii zici ca il costa X lei apoi sa-i soliciti de 3 ori mai mult.
Si evident, proprietarii ar trebui sa nu semneze astfel de tabele cu informatii incomplete. Nu exista promisiuni verbale. "Promisiunile" se dau in scris.
Zugravire scara bloc
miki3
As vrea sa stiu cum se procedeaza pentru zugravirea scarii blocului(bloc 4 etaje)In scara noastra sunt 19 apartamente. Scara administratorului se zugraveste, ... (vezi toată discuția)