avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Astazi imi vine de la un executor judecatoresc o "COMUNICARE" de infiintare a unei popriri pe salariul unui angajat. Eu nu am nimic impotriva sa infiintez poprirea dar nu imi precizeaza in aceasta instiintare procentul pe care tre sa il opresc, este scrisa doar nr hotaririi judecatoresti, suma totala si contul in care trebuie sa virez banii. Trebuia sa fie precizat procentul? Exista vre-un procent legal pe care trebuie sa il opresc?
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 09:22, 11 August 2015
Art. 409 C.procedura civila prevede urmatoarele :
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.
Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.
Urmarirea drepturilor mentionate la alin. 4 se va putea face in limita a 1/2 din cuantumul acestora.
Sumele retinute potrivit alin. 1-4 se elibereaza sau se distribuie potrivit art. 562 si urmatoarele.
Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara pufuleato pufuleato as dori sa stiu daca indemnizatia pentru handicap accentuat permanent este luata in calcul la stabilirea pensiei de intretinere, impreuna cu venitul net ... (vezi toată discuția)
Poprire petre71 petre71 Buna ziua! Mi-a venit poprire pe salariu pentru o datorie de 6000 ron.Eu nu am salariu fix caci sunt platit la ora.Cum se face poprirea daca se intampla sa nu ... (vezi toată discuția)