avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de maternitate se ia in considerare la sporul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de maternitate se ia in considerare la sporul de vechime in invatamant?

Buna ziua, as avea si eu o intrebare:"Concediul de maternitate se ia in considerare pentru a intra in alta grila de vechime in invatamant?"
Mentionez faptul ca sunt cadru didactic din anul 2001, iar in toamna acestui an ar trebui sa intru in alta grila de vechime, respectiv cea intre 14-18 ani.Intrucat in anii 2008-2010 si 2012-2014, am fost in concediu pentru cresterea si ingrijirea copiilor am fost informata ca nu pot fi incadrata inca la aceasta grila de vechime intrucat cei 4 ani nu mi se recunosc ca vechime in invatamant.Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 11 August 2015
Legea nr.63/2011:
Metodologie decalcul al drepturilor salariale care se acordă personalului didactic şi personalului didactic auxiliar din învăţământ
art.3
....
2. Prin vechime efectivă neîntreruptă în învăţământ de peste 10 ani se înţelege activitatea depusă atât în calitate de personal didactic, personal didactic de conducere, îndrumare şi control, cât şi în calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de muncă într-o unitate sau instituţie de învăţământ ori într-un inspectorat şcolar, indiferent când vechimea a fost realizată în mod neîntrerupt.
3. De prevederile pct. 2 beneficiază şi profesorii sau maiştrii instructori care au desfăşurat activitate în perioada 1984-1990 cu normă întreagă în învăţământul preuniversitar, dar cu plata salariului din alte sectoare de activitate.
4. Perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediu fără plată acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare sau în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv perioadele în care personalul didactic a avut catedră rezervată în învăţământ, nu întrerup vechimea în învăţământ. Aceste perioade nu constituie vechime efectivă în învăţământ pentru acordarea sporului de stabilitate.
5. Vechimea efectivă în învăţământ reprezintă perioada în care persoana angajată cu contract individual de muncă a desfăşurat activitate efectivă de predare la catedră în cadrul unei unităţi sau instituţii de învăţământ. Constituie vechime efectivă în învăţământ şi perioada în care personalul didactic de conducere, îndrumare şi control, precum şi personalul didactic auxiliar desfăşoară activitate în cadrul unei unităţi/instituţii de învăţământ sau unui inspectorat şcolar.
6. Vechimea recunoscută în învăţământ reprezintă perioada în care persoana angajată în învăţământ, provenită din alte sectoare de activitate, face dovada că a profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii, în cazul în care această persoană ocupă un post didactic în aceeaşi specialitate. Această vechime este luată în calcul numai pentru stabilirea drepturilor salariale. Pentru persoanele care beneficiază de vechime recunoscută în învăţământ, stabilirea salariului de încadrare al funcţiei didactice se va face potrivit pct. 1 lit. c).
7. Vechimea în învăţământ este formată din vechimea efectivă în învăţământ şi vechimea recunoscută în învăţământ, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de fidelitate în învãþãmânt miki55 miki55 Vă rog să-mi mai răspundeţi la următoarea întrebare: vechimea în învăţământ este condiţonată de ocuparea pe [[u]b]un post sau funcţie ... (vezi toată discuția)
Transele de vechime in invatamant marimalutan marimalutan Buna ziua. Sunt incadrata in invatamant din 1 sept 2003.Am fost angajata fara intrerupere in invatamant pana in sept 2007 cand am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Oug 124/2011 - vechime la catedra? turtuc turtuc Conform OUG 124/2011 concediul pentru cresterea copilului ar trebui sa constituie nu numai vechime in munca ci si in specialitate. Avand in vedere cele de mai ... (vezi toată discuția)