avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Verificare contributii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Verificare contributii

Pentru Spatiul Privat Virtual am urmat toti pasii,am primit numarul de inregistrare ,dar nu am ajuns la ANAF in 10 zile.Ce trebuie sa fac acum?
Cel mai recent răspuns: Cosmincosymo , utilizator 10:39, 2 Iunie 2020
V-am raspuns prin mesaj privat, dar va scriu si mai jos acelasi lucru:
Firma nu apare in randul societatilor cu datorii. Deci, nu apare nimic la momentul cautarii. Daca denumirea pe care mi-ati dat-o este cea corecta, inseamna ca firma nu inregistreaza nicio datorie la stat si, atunci, inseamna ca vireaza si contributiile. Mai ramane sa verificati dvs. la link-ul pe care vi l-am dat mai sus daca apareti ca asigurat in sistemul de sanatate. Daca apareti asa, inseamna ca angajatorul a inregistrat contractul legal la ANAF si plateste contributii.
Abia acum intervine si celalalt aspect, daca v-a declarat contractul la valoarea lui, asa cum v-a spus dvs. Iar acest lucru il puteti afla ori din Spatiul Virtual, unde doar dvs. puteti avea acces, deoarece sunt informatii strict personale si vi se vor cere la inregistrare si niste coduri care va vin pe telefon si pe adresa de mail (dar sa nu fie adresa de yahoo). SAU puteti merge la Casa locala de Pensii si acolo solicitati situatia stagiului de cotizare si vi se va da, gratuit (se da gratuit o data pe an) situatia la zi si din urma cu cativa ani. Nu veti sta mult la coada, merge rapid si va lamuriti exact pentru o perioada de mai multi ani in urma ce stagiu de cotizare aveti.
Va multumesc foarte mult,am verificat sunt si asigurat se pare ca este o firma ok, mai ales ca mai am putin pana la pensie.
Cu multa placere. Dar, dat fiind faptul că spuneţi că mai aveţi puţin până la pensie, ar fi bine ca, atunci când aveţi timp, să mergeţi la Casa locală de Pensii să cereţi evidenţa privind stagiul de cotizare. Veţi avea o imagine mai clară asupra vechimii consemnate în acte şi asupra salariului cu care sunteţi înregistrat în evidenţele oficiale (de multe ori, acest salariu este mai mic decât cel care a fost negociat cu angajatul, pentru că sunt mulţi angajatori care preferă să treacă pe contract salariul minim pe economie, iar diferenţa să o plătească fără ca aceasta să fie impozitată). Sănătate şi numai bine
Buna ziua.
Soția mea este "angajată " la un profi in timisoara dar nu a primit nici un contract de 2 luni si a promis un salariu de 1.700 Ron +bonuri in valoare de 300 lei si a primit salariul de 1.200 Ron si bonuri in valoare de 160 ron.
Si munceste 12 ore la zi , din care o zi liberă și o zi la muncă fiind 42 ore săptămînal .
As vrea sa stiu ce tip de contract de muncă are .
Fultime sau Partime.
Multumesc .
Astept un raspuns pe email-ul meu daca se poate
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
Cosmincosymo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca - verificare plata contributii florinel40 florinel40 cum pot verifica daca angajatorul plateste cartea de munca (vezi toată discuția)
Ce dovadă am că sunt angajată și mi se plătește cass? apar neasigurată în sistem Doina Enache Doina Enache Buna ziua! Am si eu o problema si am cam obosit sa ascult in stanga si in dreapta de aceea va cer ajutorul.. Lucrez de aproximativ 8luni la locul actual de ... (vezi toată discuția)
Verificare plata contributii de catre angajator alexcris2007 alexcris2007 Cum pot afla cotizatiile lunare si data in care apar ele la Anaf eu fiind angajata ? (vezi toată discuția)