avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii ordin de deplasare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

ordin de deplasare

Va rog ajutati-ma!am urmatoarea situatie:2 ingineri romani in China.Pe ordinul de deplasare firma chineza nu vrea sa isi puna stampila(situatie intalnita si la cateva firma din Italia,Emiratele Arabe,Cehia...),deci ordinul de deplasare si decontul nu au stampila firmei unde lucreaza muncitorul/inginerul.Va rog dati-mi cateva sugestii!si daca exista ceva HG,OUG,Lege nr.../an.Multumesc anticipat,Angela
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:09, 18 Ianuarie 2010
Intervin desi nu stiu sa va dau solutii contabile, dar as vrea sa inteleg de ce nu se pune acea stsampila pe o delegatie??!
Din cate stiam eu ordinul de deplasare (delegatie) cod 14-5-4,este reglementat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.850/2004 privind registrele si formularele financiar-contabile.
Ordinul de deplasare serveste ca:
- dispozitie catre persoana delegata sa efectueze deplasarea;
- document pentru decontarea de catre titularul de avans a cheltuielilor efectuate;
- document pentru stabilirea diferentelor de primit sau de restituit de titularul de avans;
- document justificativ de inregistrare in contabilitate.
Se intocmeste intr-un exemplar, pentru fiecare deplasare, de persoana care urmeaza a efectua deplasarea, precum si pentru justificarea avansurilor acordate in vederea procurarii de valori materiale in numerar.
Circula:
la persoana imputernicita sa dispuna deplasarea, pentru semnare;
la persoana care efectueaza deplasarea;
la persoanele autorizate de la unitatea unde s-a efectuat deplasarea sa confirme sosirea si plecarea persoanei delegate;
la compartimentul financiar-contabil pentru verificarea decontului, pe baza actelor justificative anexate la acesta de catre titular la intoarcerea din deplasare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
grace_r a scris:

Intervin desi nu stiu sa va dau solutii contabile, dar as vrea sa inteleg de ce nu se pune acea stsampila pe o delegatie??!

Pentru ca ei nu recunosc aceste tipuri de documente, nu le inteleg si ca urmare refuza. In majoritatea tarilor civilizate.
Este nevoie de multa rabdare si diplomatie sa le explici, sa trimiti text de lege, sa te rogi, si ti se va da ( de multe ori vor avea si compasiune pentru noi). Am trait si eu aceasta experienta de multe ori.
Multumesc, acum inteleg :)
Multumesc,da asa este...in Italia 98%dintre angajatii unei firme(cu responsabiltati in acest segment) nu stampileaza un document romanesc/sau chiar tradus,in Franta (99.99%,), in Germania la fel...in alte state iti rade in fata si iti zice,,de unde atata birocratie?".Ce va zice insa inspectorul fiscal ROMAN si organele de control din Romania?doar stampile si zeci de semnaturi...:P si noi...#-o

Alte discuții în legătură

Ordine de deplasare ang10 ang10 stiu cum se complecteaza aceste ordine, problema mea este ca nu stiu cum se pastreaza, adica se foloseste un registru special in care sa tine evidenta lor, se ... (vezi toată discuția)
Og 714/2018 Romeo Leahu Romeo Leahu OG. 714 / 2018 .se aplica doar bugetarilor sau si angajatilor de la privat .societati comerciale ? Am intrebat la mai multi contabili.si se pare ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Ordin de deplasare maraloiu maraloiu Buna ziua! Ordinul de deplasare tb completat in dublu exemplar?? Asa zice contabila mea. Sunt microintreprindere \" Intermedieri comertul electronic, ... (vezi toată discuția)