avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ordine de deplasare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ordine de deplasare

stiu cum se complecteaza aceste ordine, problema mea este ca nu stiu cum se pastreaza, adica se foloseste un registru special in care sa tine evidenta lor, se da numar din registru de intrari - iesiri, sau se ataseaza la foile de parcurs si se pun in dosarul in care se afla toate documentele dintr-o luna, de exemplu luna noiembrie, si cum se deconteaza ele?
Cel mai recent răspuns: cristiangaldau , utilizator 11:03, 11 Ianuarie 2012
Ordin nr. 1850 din 14/12/2004

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 23 din 07/01/2005

Anexa 2

ORDIN DE DEPLASARE
(DELEGAŢIE - Cod 14-5-4)


1. Serveşte ca:

- dispoziţie către persoana delegată să efectueze deplasarea;

- document pentru decontarea de către titularul de avans a cheltuielilor efectuate;

- document pentru stabilirea diferenţelor de primit sau de restituit de titularul de avans;

- document justificativ de înregistrare în contabilitate.

2. Se întocmeşte într-un exemplar, pentru fiecare deplasare, de persoana care urmează a efectua deplasarea, precum şi pentru justificarea avansurilor acordate în vederea procurării de valori materiale în numerar.

3. Circulă:

- la persoana împuternicită să dispună deplasarea, pentru semnare;

- la persoana care efectuează deplasarea;

- la persoanele autorizate de la unitatea unde s-a efectuat deplasarea să confirme sosirea şi plecarea persoanei delegate;

- la compartimentul financiar-contabil pentru verificarea decontului, pe baza actelor justificative anexate la acesta de către titular la întoarcerea din deplasare sau cu ocazia procurării materialelor, stabilind diferenţa de primit sau de restituit, avându-se în vedere eventualele penalizări şi semnând pentru verificare.

În cazul în care la decontarea avansului suma cheltuielilor efectuate este mai mare decât avansul primit, pentru diferenţa de primit de titularul de avans se întocmeşte Dispoziţie de plată către casierie (cod 14-4-4 sau cod 14-4-4/a, după caz).

În cazul în care, la decontare, sumele privind cheltuielile efective sunt mai mici decât avansul primit, diferenţa de restituit de către titularul de avans se depune la casierie pe bază de dispoziţie de încasare (cod 14-4-4 sau cod 14-4-4/a, după caz);

- la persoana autorizată să exercite controlul financiar preventiv, pentru viză;

- la conducătorul unităţii pentru aprobarea cheltuielilor efectuate.

4. Se arhivează la compartimentul financiar-contabil.

5. Conţinutul minimal obligatoriu de informaţii al formularului este următorul:

- denumirea unităţii;

- denumirea şi numărul formularului;

- numele, prenumele şi funcţia persoanei delegate; scopul, destinaţia şi durata deplasării; ştampila unităţii; semnătura conducătorului unităţii; data;

- data (ziua, luna, anul, ora) sosirii şi plecării în/din delegaţie; ştampila unităţii; semnătura conducătorului unităţii;

- ziua şi ora plecării; ziua şi ora sosirii; data depunerii decontului; penalizări calculate; avans spre decontare;

- cheltuieli efectuate: felul actului şi emitentul, numărul şi data actului, suma;

- numărul şi data chitanţei pentru restituirea diferenţei; diferenţa de primit/restituit;

- semnături: conducătorul unităţii, controlul financiar preventiv, persoana care verifică decontul, şeful de compartiment, titularul de avans.

Multumesc pentru raspuns, gasisem si eu acest ordin, credeti ca e bine sa folosesc numerotarea din registru de intrari-iesiri sau , incep un "caiet" cu ordine de deplasare si le numeroatez de la 1?
Nu. Deschideti un caiet separat,cu numerotare de la 1,unde sa aveti evidentiate toate aceste ordine de deplasare. La inceputul anului 2011,reluati numerotarea de la numarul 1.
va multumesc, aceste ordine trebuie atasate la foile de parcurs sau le pot pune separat?
Impreuna cu foile de parcurs si restul documentelor pentru care se face decontul de cheltuieli de pe delegatie,si le puneti in dosarul cu acte contabile lunare.
Succes!!

Alte discuții în legătură

Ordin de deplasare maraloiu maraloiu Buna ziua! Ordinul de deplasare tb completat in dublu exemplar?? Asa zice contabila mea. Sunt microintreprindere \" Intermedieri comertul electronic, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibil mastera mastera Buna seara, Sunt PFA cod 6209. Imi desfasor activitatea in mare parte la client. Pentru ajunge la client ma deplasez cu masina proprie pe care am contract de ... (vezi toată discuția)
Ordin deplasare in strainatate adrianionel28 adrianionel28 salut ,. as avea de un ordin de deplasare in strainatate model 14-5-4a completat pentru a avea o idea despre ceea ce trebuie sa scriu , ... (vezi toată discuția)