avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Camere supraveghere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Camere supraveghere

Buna ziua,lucrez de 3 ani intr-o gradinita privata si de ceva timp ne-au pus camere de supraveghere in salile de clasa,implicit in birou. Ma simt urmarita ca la puscarie ( lucrez 1O ore zilnic).Doresc sa stiu daca este permisa montarea acestpr camere,tinand sa precizez ca nu ni s-a dat nicio explicatie privitor la necesitatea montarii acestora.
Singurul loc "private" din incinta fiind doar toaleta.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:03, 14 August 2015
Montarea camerelor de supraveghere de catre angajator este permisa in conditiile in care este semnalizata prin simboluri si text dar numai anumite locuri unde se justifica.

Daca exista trafic intens de persoane cum ar fi intr-o institutie bancara, in salile de curs, etc. se justifica iar supravegherea video in birouri este interzisa.

Supravegherea video in birouri dovedeste ca angajatorul habar nu are sa isi selecteze si evalueze personalul din moment ce considera ca trebuie sa il monitorizeze video.

Informatii relevante despre supravegherea video a angajatilor gasiti aici
[ link extern ]

si aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc mult pentru raspuns.
Imi este neclar termenul de ''birou''. Daca grupa in care lucrez este in acelasi timp si birou de lucru?!
Si inca o intrebare: supravegherea video se face in paralel cu cea audio.Practic, daca vorbesc la telefon imi este inregistrata convorbirea. Este normal ?
Multumesc din nou
Daca va desfasurati activitatea permanent intr-o sala de curs nu prea aveti ce face, se considera ca supravegherea se face pentru siguranta copiilor, sa nu se intample ceva cu copiii. In regulamentului intern trebuie sa existe prevederi referitoare la modalitatea de supraveghere a copiilor inclusiv la monitorizarea video/audio. Daca vorbiti la telefon in interes personal se poate considera ca nu supravegheati activitatea copiilor.
Angajatii nu se pot opune in cazul in care supravegherea se face in spatiu comun in care se desfasoara activitatea copiilor, prin birou se intelege un spatiu inchis unde copiii nu au acces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera de supraveghere la locul de munca gl77tom gl77tom Buna ziua lucrez la societate si imi desfasor activitatea intr-o incapere 3pe 4metri 8ore pe zii , angajatorul vre sa monteze camere de supraveghere are acest ... (vezi toată discuția)
Instalare camere de supraveghere in birou AndreeaM053 AndreeaM053 Buna ziua, Dupa ce am revenit din concediul de odihna am observat ca angajatorul a montat o camera de supraveghere in biroul in care lucrez. In birou facem ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere in birouri Danuzia Danuzia Buna seara . As dori o lamurire in ceea ce priveste o situatie nou aparuta la locul de munca.Mentionez ca lucrez la o institutie de stat, si ca s-a luat ... (vezi toată discuția)