avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de concediu crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de concediu crestere copil?

pot beneficia de indemnizatie in cazul in care sunt angajata din luna mai sunt insarcinata in 2 luni si cam in februarie-martie o sa nasc si nu fac cele 12 luni vechime la ultimul loc de munca. in acest caz ce pot face sa pot beneficia de indemnizatie? si are vreo importanta daca ,contractul de munca este pe termen determinat de 2 ani? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2015
Rodica Drumea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 15 August 2015
Alin.5 se refera la situatiile asimilate care se iau in considerare la calculul celor 12 luni.
Din ce spuneti dvs, reiese ca luna aprilie 2015 este descoperita, in sensul ca nu aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit, fapt care va impiedica sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC.

Singura posibilitate pentru a acoperi luna aprilie este incheierea unui contract de munca retroactiv pentru aceasta luna sau un contract de prestari servicii, sub riscul aplicarii unor sanctiuni contraventionale de catre institutiile abilitate.
am inteles ce spune-ti dar din alin 5 lit j) se află în perioada de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată şi începerea unui alt contract de muncă pe durată determinată, aşa cum este aceasta definită de Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare ; eu nu ma incadrez in aceasta categorie? eu asa inteleg... fiindca eu am incheiat in martie un contract pe perioada determinata si la o luna diferenta adica in luna mai am incheiat alt contract la alt angajator un contract pe perioada determinata... ei, vad ca spun de trei luni intre aceste contracte incheiate. un contract de arendare cu prestari servicii agricole se poate lua in considerare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2015
Rodica Drumea, utilizator
dar posibilitatea de a sta in concediu medical in luna martie 2016 desi o sa nasc poate in aceasta luna nu se poate lua in considerare la cele 12 luni eligibile?
Alin. 5 lit j este aplicabil in cazul dvs si, prin urmare, sunteti acoperita si cu luna aprilie.

Concediile medicale se iau in considerare la stabilirea celor 12 luni (art.2 alin.5 lit.c din OUG 111/2010).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie copil burtoiramona79 burtoiramona79 lucrez de 3 luni si am aflat acum ca sunt insarcinata,pot beneficia de indemnizatie crestere copil?Eu am mai lucrat si in alta parte dar anul asta am avut o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil dupa cfp camykam camykam Buna seara! Sunt insarcinata in 2 luni, am lucrat 15 ani in invatamant, iar acum sunt in concediu fara plata de aproape 4 luni, mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Drept la indemnizatia de ingrijire a copilului? ralucalung ralucalung Buna, am o nelamurire: daca sunt angajata legal pe 1 ora/zi (20 de ore/luna) pot beneficia inedemnizatia de ingrijirea a copilului pana la varsta de 2 ani? (vezi toată discuția)