avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de furt dintr-un magazin din Mall
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de furt dintr-un magazin din Mall

buna ziua...
in data de 13.08.2015 am intrat in magazinul pull&bear si am incercat sa sustrag o pereche de adidasi si un tricou, gandul nenorocit mi-a trecut prin minte cand am vazut ca nici adidasii nici tricoul nu aveau alarma (tag). Nu eram sigur daca sa ies sau nu cu ele din magazin...ma mustra constiinta intr-un fel.. Am dat sa ies doar cu plasa inainte si am sunat imediat poarta la iesire....m.am intors...( Nu am iesit cu marfa din magazin nu am trecut de porti) am incercat sa vorbesc cu managerul care era acolo, sa ii zic ca nu am gresit si sa ii platesc si nu a vrut. a venit agentul de paza m-au dus la spate, si au chemat politia. A venit politia m-a legitimat...apoi a inceput sa scrie cateva foi...i-am descris care a fost situatia am semnat ce am declarat...apoi am mai semnat o Dovada singura foaie care a ramas si la mine de predare-primire a produselor. suna produselor de 270 Ron.
Acum nu stiu daca s-a recuperat prejudiciul, semnand acea dovada...nu a vrut managerul in nici un fel sa le platesc.
Sunt putin speriat si nu stiu daca mi-a facut dosar penal, am lasat numarul de telefon a zis ca voi fi sunat.
Am zis ca nu mai fac prostii dinastea niciodata...sun la prima abatere...nu am antecedente si sunt student. imi poate spune si mie cineva care sunt urmarile si ce urmeaza? Nu m-a contactat nimeni pana acum, in cat timp ar trebui sa ma contatcteze?
Va multumesc.
Codul penal
Art. 228 - Furtul
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.
(3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.
Art. 232 - Sancţionarea tentativei
Tentativa la infracţiunile prevăzute în prezentul capitol se pedepseşte.
Lege nr. 301 din 2015
Cod Penal
Secțiunea 6 - Renunţarea la pedeapsă şi amânarea aplicării pedepsei pentru persoana fizică
Art. 108 - Renunţarea la pedeapsă
În cazul infracţiunilor sancţionate cu pedeapsa închisorii, instanţa poate să nu aplice nici o pedeapsă inculpatului care nu a avut antecedente penale, a acoperit prejudiciul cauzat şi a dat dovezi temeinice că se poate îndrepta chiar fără aplicarea unei pedepse.
@Romulus43
Legea Nr. 286 din 17 iulie 2009 este C.P. nu stiu ce ati descoperit dvs.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Luni, 17 August 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
imi puteti da o parare...? sunt putin stresat...nu stiu ce se va intampla in continuare? ce va urma stiind ca am dosar penal? Nu am mai avut niciodata si nu stiu ce inseamna?
Care sunt pasii.. ce urmeaza? O sa imi fie afectat cazierul?
Va multumesc.
O sa fiti chemat la politie pentru audiere.
Daca va impacati cu persoana vatamata se va dispune clasarea.
Pe de alta parte si daca nu va impacati, avand in vedere toate circumstantele savarsirii faptei, faptul ca prejudiciul este recuperat si dvs nu sunteti recidivist, este posibil ca procurorul sa dispuna renuntarea la urmarire penala. Oricum, mergeti sa va interesati de dosar si sa va aratati disponibilitatea pentru impacare.

Alte discuții în legătură

Ordonanta renuntare la urmarirea penala inaki inaki va rog frumos imi poate explica cineva ce inseamna ordonanta la data de 27 04 2014 s-a inceput inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de furt simplu ... (vezi toată discuția)
Furt cu un prieten pisicaqqq pisicaqqq vreau sa incep prin a spune ca imi este foarte rusine de ce am facut acum ceva zile am fost cun un prieten intr-un magazin de unde am incercat sa sustragem ... (vezi toată discuția)
Furt calificat gaby4321 gaby4321 Buna seara,acum 2 seri eram cu o prietena in carrefour si am furat amandoi niste produse,am fost prinsi si predati politiei.La sectie am depus marturie,am ... (vezi toată discuția)