avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu viitor sot plecat in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu viitor sot plecat in strainatate

Buna ziua tuturor!Sunt casatorita de sapte ani, intentionez sa depun cerere de divort de comun acord cu sotul meu ( si sper sa fie de acord), el intentioneaza sa plece in curand in strainatate.Nu avem copil, casa, masina impreuna.Daca este de acord cu divortul si vom depune amandoi cerere, si el pleaca in strainatate, sotul pe cine poate numi ca mandatar sa-l reprezinte la primul termen?
Daca el nu este de acord cu divortul pt. ca e total nepasator, si el oricum pleaca, care e procedura de divort care trebuie sa o incep?el a fost plecat in strainatate trei ani din cei sapte de casatorie.
Multumesc mult echipei Avocatnet.ro.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:30, 12 Iulie 2009
Sotul trebuie sa fie prezent la primul termen. Puteti divorta de comun acord, indepliniti conditiile, aveti mai mult de 1 an de la inchieerea casatoriei si nu aveti copii minori. Partajul il puteti efectua fie pe cale amiabila, fie pe calea instantei.
Daca sotul va fi plecat in strainatate la primul termen, ce se intampla?sotul nu poate imputernici pe cineva la data cand depunem divortul de comun acord, sa-l reprezinte la primul termen sau ori de cate ori va fi necesar? Va multumesc.
Legea precizeaza ca in cazul divortului prin comun acord , ambele parti trebuie sa fie prezente, pentru ca instanta sa ia act de faptul ca sotii staruie in desfacerea casatoriei,
E cea mai facila modalitate de a desface casatoria , nu una anevoiasa , din punctul de vedere al duratei.
Asa incat , odata prezentat acordul de vointa , instanta ia act de acesta si-l mentioneaza in dispozitivul hotararii judecatoresti , fara vreo motivare , aceasta sentinta fiind una definiitva si irevocabila.
Da, divorul prin acord e cea mai facila modalitate, dar eu nu m-as lasa doar in baza ei cand la mijloc sunt prea multi de daca: daca o sa fie de acord, daca o sa mai fie pe aici, daca o sa mai aiba chef sa scrie o procura in febra plecarii si altele.
As depune o cerere de divort (motivata) prin care as solicita divort din culpa comuna. Si daca se prezinta la primul termen sau daca mandateaza pe cineva sa-l reprezinte (in cazul in care pleca intre timp) si scrie in procura acesta ca mandateaza persoana inclusiv sa fie de acord cu un eventual divort prin acord, atunci modific cererea si divortez prin acord la primul termen. Daca nu, am o cerere prin care sa pot divorta si daca n-are el chef sa vina ori sa scrie procuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din strainatate lilianagabriela lilianagabriela As putea sa fac in strainatate cererea de divort de comun acord in strainatate la Ambasada Romaniei si apoi sa o trimit sotului meu sa o depuna la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa divort intro zi macul rosu macul rosu eu si sotul meu am hotarat sa divortam .nu avem copii si vrem sa divortam cat mai repede .suntem amandoi de acord .se poate la notar ????? cum sa procedam ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)