avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... O doamna nemultumita de servicii pe care nu le-a platit
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

O doamna nemultumita de servicii pe care nu le-a platit

Buna ziua,

O doamna de 33 ani G.C. divortata, s-a inscris gratuit pe site-ul unei agentii matrimoniale in 2013 in vederea intalnirii unui domn strain pentru o relatie serioasa cu un domn din strainatate, neachitand vreun abonament de servicii personalizate.

Agentia i-a prezentat personal si individual cativa barbati straini veniti in Bucuresti sa caute jumatatea. Intalnirile au durat apoximativ o ora la restaurant , timp in care partile si-au schimbat datele de contact. Dupa prima intalnire, agentia considera ca prezentarea s-a realizat corect urmand ca partile sa decida singure daca si unde se vor reintalni in viitor.

Domana G.C. a mers de buna voie in vacanta la respectivii domni in Franta si in Israel, de 2 ori impreuna cu fiica ei de 6 ani si o data singura. Biletele de avion tur-retur au fost platite direct de cei care au invitat-o. Totul s-a derulat normal, fara nici un fel de inconveniente. Barbatii i-au dat de fiecare data bani pentru alte cheltuieli ocazionate de calatorie, cadouri, etc. insa dansa nu mai recunoaste.

Recent, dansa s-a adresat agentiei spunand ca in calitate de clienta a agentiei de o lunga perioada de timp, in ultimii ani a cheltuit o suma impresionanta de bani ca sa se intalnesca cu diversi barbati in diverse locuri, bani care includ taxiuri, bilete de avion, cazare la hotel, bani care nu i s-ar fi restituit de cei care o invitasera.

A facut acuzatii grave nefondate si a spus ca va depune plangere intrucat nu gasit perechea. Fara a intra in detalii, trebuie notat ca dupa ce a intalnit un domn in Bucuresti, a locuit cu fiica ei aproximativ o luna in Israel la dansul. L-a parasit pe motiv ca au inceput tensiuni la granita cu Palestina. Intre timp invitase familia ei 11 zile etc, pe banii lui in Israel. A mers sa revada pe cineva la Paris, Marsilia, totul platit de domni.

Unii barbatii cu care s-a intalnit doresc o relatie serioasa cu ea, insa ea nu doreste sa paraseasca Bucurestiul pe motiv ca are un serviciu ei fata la scoala. Dansa nu recunoaste ca barbatii vor o relatie cu ea desi avem solicitari scrise din partea unora.

Alt repros este ca unul dintre domni era separat legal si nu era divortat.

Agentia i-a raspuns ca nu este la curent de asemenea cheltuieli, ca este dispusa sa analizeze situatia daca i se transmit nume/date concrete. Agentia nu isi poate asuma responsabilitatea asupra modului derularilor intalnirilor in strainatate, a rezultatelor si a eventualelor cheltuieli efectuate de EL sau de Ea.

Parerea noastra este ca dansa doreste mai degraba un sponsor bogat decat un sot. Spun acest lucru deoarece a cerut expres agentiei sa intalneasca barbati maturi, in ciuda atentionarilor facute de agentie cu privire la incompatibilitatea si interesul care intervine intre parteneri. Domnul din Israel are 66 ani cu pareza pe toata partea stanga se deplaseaza in scaun rulant; un domn din Franta are 75 de ani; alt domn din Franta are 50 ani; alt domn din Franta 38 ani muncitor - neinteresant pentru ea.

Intrebarile care decurg ar fi urmatoarele :

1. Poate fi considerata "clienta", din moment ce nu a platit serviciile agentiei si nu s-a semnat nici un fel de contract de servicii cu dansa ?

2. Ce ar trebui sa faca agentia in aceasta situatie ?

Ultima modificare: Marți, 18 August 2015
marturie, utilizator
Cel mai recent răspuns: marturie , utilizator 10:09, 20 August 2015
Din punctul meu de vedere agentia nu are nici o obligatie,pt mai multa siguranta ar trebui ca pe viitor sa precizati intr-un contract obligatiile partilor,faptul ca agentia nu isi asuma responsabilitatea pt eventualele cheltuieli realizate de doamnele doritoare de maritis etc.
M-as mira daca nu ar exista un regulament al acestei agentii, cu drepturi si obligatii bine conturate. Iar daca nu este, sa se faca urgent.
Apoi, daca persoana vrea sa reclame - chiar si dupa o conciliere directa initiata de agentie - sa o faca. Cu atat mai mult cu cat, se pare ca exista suficiente informatii, argumente cu care firma s-ar putea apara.
Paranteza mica de tot. Daca pe mine m-ar invita cineva din celalalt colt al lumii la un sejur gratuit de cateva saptamani si as accepta invitatia, nu as mai pierde timpul cu acuze, s.a.m.d. Numai ca pe mine nimeni nu ma cheama.:) :(
Asa cum ati precizat la inceputul mesajului, doamna respectiva "s-a inscris gratuit" pe site-ul agetiei de matrimoniale. Cel mai probabil, la momentul inscrierii a bifat niste termeni si conditii care tin loc de contract. Recomandarea este ca intai de toate sa cititi acesti termeni si conditii care trebuie sa se afle pe site-ul agentiei.
La o prima vedere nu pare sa existe nicio problema pentru agentie.

Dupa ce se intalnea cu respectivii era treaba ei ce face...fiind majora...

Putea si sa se casatoreasca si apoi sa divorteze.
Era vinovata agentia daca vroia barbatul sa divorteze de ea?

Daca va da in judecata va putetio angaja avocat si ea va plati cheltuielile cu avocatul daca va pierde procesul.
Dupa parerea mea ar pierde procesul.
Sumele de bani pretinse de respectiva doamna, reprezinta cheltuieli personale, efectuate in urma unor decizii unilaterale. Rolul agentiei matrimoniale inceteaza in momentul in care prezinta un potential sot. Daca doamna insista cu recuperarea cheltuielilor, puteti sa ii aduceti aminte, ca nu sunteti si agentie de turism pentru a rezerva bilete de avion, camera la hotel,etc. In plus, logic vorbind, daca doamna isi rezerva o camera la Burj-Al-Arab si prin absurd, in contractul cu agentia era stipulat ca aceasta deconteaza eventualele cheltuieli intreprinse in vederea unei viitoare casatorii, nu trebuia sa va consulte inainte?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! de doi an de zile am achizitionat un pachet turistic ... maranos76 maranos76 Buna ziua! De doi an de zile am achizitionat un pachet turistic cu o agentie de turism in vederea efectuarii unei excursii de 6 zile in Israel. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Anulare excursie - returnare plata efectuata Roger25 Roger25 Buna ziua, Problema e in felul urmator: am comandat o vacanta la Napoli de pe un site de reduceri. Pe acel site de reduceri, la Termeni si conditii scrie ... (vezi toată discuția)
Diagnostic medical proba in instanta SorinManta SorinManta Buna ziua, Va rog sa-mi transmiteti care sunt sansele reale de a convinge Instanta, intr-un proces de divort, sa solicite transmiterea unui diagnostic pus ... (vezi toată discuția)