avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Sponsorizare echipa de fotbal amator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Sponsorizare echipa de fotbal amator

Buna ziua, este vreo metoda in care un srl sa poata sponsoriza o echipa de fotbal de amatori? mentionez ca nu este echipa societatii si ca nici nu este formata oficial cu CUI, etc..., este doar o echipa care s-a inscris in campionatul local de fotbal amatori.
Cel mai recent răspuns: Chiselet , utilizator 12:18, 13 Septembrie 2024
Da, daca o persoana din acea echipa este recunoscuta de către o persoană juridică fără scop lucrativ sau de către o instituţie publică ce activează în domeniul pentru care se solicită sponsorizarea:

Legea 32/1994:

Art. 4. -
(1) Poate fi beneficiar al sponsorizării

a) orice persoană juridică fără scop lucrativ, care desfăşoară în România sau urmează să desfăşoare o activitate în domeniile: cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific - cercetare fundamentală şi aplicată, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecţiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenţă şi servicii sociale, de protecţia mediului, social şi comunitar, de reprezentare a asociaţiilor profesionale, precum şi de întreţinere, restaurare, conservare şi punere în valoare a monumentelor istorice;
....
d) orice persoană fizică cu domiciliul în România a cărei activitate în unul dintre domeniile prevăzute la lit. a) este recunoscută de către o persoană juridică fără scop lucrativ sau de către o instituţie publică ce activează în domeniul pentru care se solicită sponsorizarea.


Exemplu din norme:

Exemplu:
Fundaţia "A", persoană juridică nonprofit, cu activitate susţinută în domeniul protecţiei şi ocrotirii copiilor orfani, poate recomanda, în baza unei certificări scrise, spre a fi sponsorizată, o persoană fizică care desfăşoară o activitate constantă pentru ocrotirea acestor copii.
Deci concret, daca in cazul meu, un angajat al societatii face parte din echipa respectiva, si singurul act ar putea fi chitanta data de catre firma unde se tine campionatul, respectiv o chitanta de inchiriere teren, poate societatea sa faca sponsorizarea respectiva?? Mentionez ca nu este vorba de caritate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe exemplul dumneavoastra nu, dar vedeti ca acea echipa trebuie sa aiba in spate un club sportiv sau o alta structura. Si atunci se aplica ce vi s-a recomandat in postarea de mai sus.
Ce trebuie făcut în legătură cu încheierea unui contract de sponsorizare . Menționez că suntem un club de fotbal amator, cu personalitate juridică, ce activează în campionatul județean .
Vă mulțumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare persoana fizica Alessandra Alessandra Buna ziua, in urma cu ceva timp am fondat o echipa de handbal amatori si as dori sa stiu daca exista vreo posibilitate sa primesc sponsorizare pentru echipa ( ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare persoana fizica Alessandra Alessandra Buna ziua, in urma cu ceva timp am fondat o echipa de handbal amatori si as dori sa stiu daca exista vreo posibilitate sa primesc sponsorizare pentru echipa ( ... (vezi toată discuția)
Cum poti sponsoriza o persoana fizica? radudan radudan Firma la care lucrez doreste sa sustina un sportiv sa partiv sa participe intr-o expeditie pe Amazon. Dorim sa-l ajutam cu o suma de bani, dar nu stim exact ... (vezi toată discuția)