avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Evaluarea datoriilor in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Evaluarea datoriilor in valuta

Buna ziua,
Am achizitionat imobilizari prin leasing (ex; RCI Leasing Romania), dar nu de la furnizori externi si deci nu utilizez contul 5124, pt. ca platile se fac in lei nu in valuta.
Calculez dif. de curs valutar la primirea facturii ( rata contract x curs valutar contract
- rata x curs valutar furnizor)
Mai este nevoie de o evaluare a datoriilor?

Va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Diferente curs valutar leasing financiar Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Cum este corect sa se inregistreze diferentele de curs valutar aferente leasingului financiar? In ct. 665/765 sau 668/768? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Incasare in valuta luciapap luciapap Buna ziua, am facut o facura pt exterior care sa incasat in banca in euro, cum se inreg in conta? Factura se inreg la iesiri in valuta? se trece in lei sau in ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar aleius aleius Buna ziua, am preluat o firma de la 01.01 cu urmatoarea situatie: - pe data 01.10 a inregistrat fact. furnizor extern 1000 euro*3.5 = 3500 ron - pe data de ... (vezi toată discuția)