avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM in perioada de proba - preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM in perioada de proba - preaviz

Buna ziua,

In momentul in care se constata ca un angajat nu face fata locului de munca in timpul perioadei de proba, si angajatorul doreste incetarea CIM-ului, poate angajatorul sa ofere un preaviz minim la concediere....tinand cont de faptul ca angajatul este "de treaba" dar nu face fata din punct de vedere a calitatii muncii?

Angajatorul ar vrea sa ii ofere cateva zile in care angajatul sa poata sa isi caute un alt loc de munca.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ultear , utilizator 09:33, 20 August 2015
In perioada de proba contractul individual de munca poate inceta printr-o notificare scrisa -conform art.31(3) - Codul Muncii " Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia "
Chiar daca este in perioada de proba, c.i.m. poate inceta si in conditiile prevazute de art.55 lit.c C.mun.

sau

Se poate prevala de art.31 alin.3 C.mun., in sensul de a stabili o data a incetarii intr-un anumit termen de la data primirii notificarii.

De exemplu:

S.C. ___________S.R.L., avand sediul in ___________ nr. _______, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. ____________, reprezentata prin dna/dl. _______ in calitate de Director General, formuleaza prezenta

NOTIFICARE
de incetare a contractului individual de munca in temeiul art. 31 alin. (1) alin. (3), inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr. .. din data de .. , incepand cu data de 01.09.2015

Prezenta notificare poate fi contestata in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii la Tribunalul ..........

Data ................

L.S

Atentie : data incetarii c.i.m. trebuie sa fie anterioara sau cel mai tarziu data cand expira perioada de proba.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc freeliss. Doar ca in cazul de fata perioada de proba expira pe 23.08.2015. Iar angajatorul (seful) ar vrea sa ii dea 20 de zile. Dupa cunostintele mele in cazul acesta nu as mai putea desface contractul prin simpla notificare, nu?
Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
ultear, utilizator
Cititi mesajul meu anterior..
L-am vazut abia dupa ce am postat, Imi cer scuze. Totusi nu sunt chiar asa de sigura in legatura cu cum incetez contractul: prin notificare sau concediere?

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate in perioada de proba maria_mary maria_mary Buna ziua! Daca un salariat are absente nemotivate in perioada de proba se face decizie de suspendare si se transmite in revisal? Pot sa-i inchid cim cu 34 ... (vezi toată discuția)
Demisie Nica86 Nica86 Buna seara , sunt angajata la o firma si sunt înca in perioada de 90 zile de proba , as putea sa imi dau demisia la zi ? Si stimulentul de insertie il mai iau ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba CECILIA ENACHE CECILIA ENACHE Buna seara, O persoana aflata in perioada de proba pentru o functie de executie, care doreste sa plece, trebuie sa respecte termenul de preaviz? multumesc (vezi toată discuția)