avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire banca 30% din salariu fara luarea in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire banca 30% din salariu fara luarea in considerare a obligatiei de plata pensie de intretinere minor

Buna ziua

Problema mea in momentul de fata este banca...sotul meu are o poprire pe salar (executare silita)din care banca ii trage 30%. ......el trebuie sa plateasca o pensie alimentara in valoare de 200 lei prin sentinta definitiva care o plateste din mana nu e cu poprire... din ce inteleg eu in codul civil , banca sau angajatorul nu are dreptul sa retina banii pentru (indemnizatii,pensii,alocatii) Art. 409 ,alin(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.Eu una as incadra asta la (indemizatie cu destinatie speciala stabilite potrivit legii adica sentinta irevocabila )
Cand a avut poprire la servici (de la alta banca)atunci am trimis copie la sentinta si sa scazut 200 lei din salar si din ce a ramas au virat 30% executorului.
Acum problema este la banca au poprit doar contul nu au trimis si la firma poprirea (doar banca opreste)am fost la banca cu sentinta iar cei de acolo spun ca nu are nici o valoare acea sentinta si ca ei trebuie sa vireze la executor 30%
Lamuritima cum se procedeaza mai exact......O zi buna
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 09:23, 13 Noiembrie 2015
Interpretați greșit acel art de lege, banca nu retine pensia, retine 1/3 din ce întra în cont, ce plătește soțul dvs din mana e treaba lui.
Dacă ar fi executat silit și pt pensie ar fi altceva.
Singura soluție e contestația la executare, nu știu ce șanse aveți
OK dar am o intrebare de ce la firma sa putut sa nu se vireze catre excutor suma de 200 lei cu copie la sentinta iar la banca nu se poate si da am facut contestare in termen si asteptam sa vina judecatorii din concediu
Firma trebuia sa ii retina 1/3 din salariu, dacă a procedat altfel, a făcut-o pe răspunderea sa.
~ Conținut șters la cerere ~
Am o situatie similara. Trebuie sa opresc unui salariat 1/2 din salariu , reprezentand popriri de la 2 banci. Poprirea o fac la salariul brut sau la cel net?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe diurna transportatori in euro lucamimi lucamimi Buna! Sotul meu a contractat un credit de nevoi personale fara ipoteca. Este sofer pe comunitate si are salar in lei pe tara si diurna in euro. Firma la care a ... (vezi toată discuția)
Poprire, venituri exceptate coryred coryred Buna dimineata, in cazul unei executari silite poprirea se face pe salariu,dar si pe alocatia /pensia de intretinere a copilului? (vezi toată discuția)
Poprire alocatie ContSters126873 ContSters126873 buna ziua .am doua conturi bancare ,unul in care imi intra salariul la o banca si al doilea la alta banca in care intra alocatia copilului. am o intarziere la ... (vezi toată discuția)