avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Avize functionare S.R.L.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Avize functionare S.R.L.

Salutari, am un SRL nou infiintat, si ma pregatesc sa deschid punctul de lucru, activitatea CAEN principala este 4719, insa printre multe alte coduri am si 4711.
Punctul de lucru va fi un magazin mixt, in principal alimentar 4711, iar separat in incapere va exista o zona in care voi vinde produse ambalate corespunzatoare 4719 (lanturi drujba, ulei pentru amestec cu benzina, ulei T90, piese de schimb, etc). Presupun ca nu va fi nici o problema din moment ce cartofii varsati sunt murdari pe langa aceste produse care sunt curate, ambalate, si vor avea zona lor in magazin. Am observat ca sunt magazine alimentare care vand si rechizite, cuie, papuci, galeti, etc, este cam aceiasi treaba decat ca ce voi vinde eu sunt produse la care nu se pricepe oricine si nu le gasesti oriunde. Pe langa asta in afara magazinului intr-o curte va exista si un polizor special pentru ascutit lanturi de drujba, prins pe un banc de lucru, CAEN 9522. Alte tipuri de reparatii, neexistand, pt ca nu voi avea un mecanic angajat, eu personal ma voi ocupa de ascutit, am experienta pentru ca am ascutit foarte multe lanturi pentru mine, este o activitate simpla, banala. Stiu ca sunt o serie de avize pe care trebuie sa le obtin pentru a imi putea desfasura activitatea, de la mediu de la pompieri etc.
Mai exact intrebarile mele sunt:

1. care sunt avizele necesare ce trebuiesc obtinute pentru desfasurarea activitatii CAEN 4711 ?

2. care sunt avizele necesare ce trebuiesc obtinute pentru desfasurarea activitatii CAEN 4719 ?

3. care sunt avizele necesare pt a putea sa ascut acele lanturi de drujba incadrata la CAEN 9522 ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 09:25, 21 August 2015
Intrebarea Dvs. (mai exact intrebarile) sunt foarte specializate. Aveti trei variante:

a) sa asteptati sa vada intrebarea Dvs. de pe forum cineva care lucreaza la Registrul Comertului sau inregistreaza societati (un birou specializat)

b) Sa incercati sa obtineti o indrumare de la Registrul Comertului

c) sa mergeti pe la fiecare institutie care da avize (Mediu, Directia Sanitar-Veterinara etc.) si sa intrebati.

Persoanl va recomand sa incercati punctul b). Sub aspect sanitar-veterinar si PSI va trebui sa faceti mai multe actiuni pentru a fi in legalitate.
daca la infiintare a fost facuta declaratia in care ve asumati resposabilitatea respectarii normelor in vigoare este ok, pentru sanitar veterinar trebuie sa aveti carnet de sanatate si sa respectati normele de igiena(apa curenta pentru spalat pe maini, toaleta....), sunt si ceva cursuri care se fac pentru comert care de obicei se cer pentru vanzator, iar pentru activitatea de servicii-ascutit, reglaje si ce implica activitatea e posibil sa va fie solicitat un atestat ceva, sau un curs in domeniu( de obicei solicita ).
Acordul de functionare de la Primaria localitatii trebuie si acela sa existe afisat alaturi de celelalte documente de identificare a societatii.
Pentru PSI 1-2 stingatoare si un plan de evacuare este suficient.
Mult succes si spor la treaba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 4711 mikiba mikiba Buna seara Astazi am avut un control (la maagazin) de la politia locala si m-au debusolat in privinta autorizarii codului CAEN . Eu am autorizat codul CAEN ... (vezi toată discuția)
Magazin alimentar- intreprindere individuala WEGA67 WEGA67 Ce cod CAEN pot folosi ptr. deschiderea unui magazin alimentar pentru o intreprindere individuala??? (vezi toată discuția)
Avize magazin mixt Costy S Costy S Buna ziua, Pentru un magazin mixt, (cod caen 4711 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi ... (vezi toată discuția)