avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Urmas (fost sot) cu datorii la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Urmas (fost sot) cu datorii la banca

de curind a decedat fosta sotie,.-eram divortati cu acte din martie 2014-avea pe numele ei un credit de la rbs care nu il achita de vreo doi ani ,,am primit somatii de plata - nu stiu daca avea asigurare de viata inclusa in rata - intrbarea e daca ma poate obliga banca sa achit ratele in numele ei-_?? nu aveam facut partaj dupa divort .. ms
daca datoria era proprie a sotiei, banca nu va poate obliga sa plati, pe mostenitori ii poate obliga daca femeia a avut ceva avere.
Oricum banca se va indestula din ce a avut femeia.
in calitate de mostenitor nu va poate urmari banca. Avand in vedere ca intre timp a intervenit divortul intre dvs si fosta sotie, nu o mai puteti mosteni, chiar daca nu ati facut partaj. Banca ar putea sa va solicite plata debitului neachitat de catre fosta sotie numai daca, la acordarea creditului dvs ati semnat contractul de credit in calitate de co platitor, codebitor, fidejusor. Co platitor inseamna ca vi s-au luat si dvs in calcul veniturile salariale, iar ca si co debitor sau fidejusor, raspundeti de rambursarea datoriei din momentul in care fosta sotie nu mai achita ratele. In aceste conditii, nu mai are importanta faptul ca ati divortat. Ati fi parte in contract. Daca lucrurile nu stau asa si fosta sotie a achizitionat creditul in nume propriu, fara ca dvs sa fi semnat ceva in contract, nu aveti obligatia de achita debitul defunctei. In spirit etic, cetatenesc, bine ar fi sa contactati banca, sa le aduceti la cunostinta ca transmit somatii de plata in mod eronat catre dvs. Asta ca sa nu va mai agaseze cu adrese si sa-i detrminati si pe cei de la banca sa mearga pe alta directie de recuperare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)
Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)