avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Achizitie vinuri intracomunitar si nu numai
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Achizitie vinuri intracomunitar si nu numai

Un SRL doreste sa aduca vinuri atat linistite cat si spumoase din afara tarii atat UE cat si din restul lumii, pt comercializare intr-un bar specilaizat si vanzare online. Care este procedura de urmat pt asemenea achizitii? Care sunt pasii de urmat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Darina_A , utilizator 16:22, 27 August 2015
Buna ziua,

Trebuie sa deveniti destinatar inregistrat pentru a avea dreptul de a aduce in tara produse accizabile. Interesati-va la Directia Generala a Vamilor si la Administratia financiara de care apartineti ca sa primiti toata lista de documente pe care trebuie sa o pregatiti. Este o procedura destul de laborioasa, de asemenea trebuie sa indepliniti anumite conditii (sediu, garantie).

ART. 206^29 Destinatarul înregistrat

(1) Destinatarul înregistrat poate să-şi desfăşoare activitatea în această calitate numai în baza autorizaţiei valabile emisă de autoritatea competentă, potrivit prevederilor din normele metodologice, în care va fi înscris şi codul de accize atribuit de această autoritate.

(2) Destinatarul înregistrat nu are dreptul de a deţine sau de a expedia produse accizabile în regim suspensiv de accize.

(3) Un destinatar înregistrat trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:

a) să garanteze plata accizelor în condiţiile prevăzute în normele metodologice, înaintea expedierii de către antrepozitarul autorizat a produselor accizabile;

b) la încheierea deplasării, să înscrie în evidenţa contabilă produsele accizabile primite în regim suspensiv de accize;

c) să accepte orice control al autorităţii competente, pentru a se asigura că produsele au fost primite.

(4) Destinatarul înregistrat care primeşte doar ocazional produse accizabile trebuie să îndeplinească cerinţele de la alin. (3), iar autorizarea prevăzută la art. 206^3 pct. 13 se face pentru o cantitate-limită de produse accizabile, pentru un singur expeditor şi pentru o perioadă de timp limitată, potrivit prevederilor din normele metodologice.


Multumesc pt timpul si raspunsul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul de import art.206ind.30 cod fiscal sabinna sabinna Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal \"locul de import\" este locul unde se afla produsul in ... (vezi toată discuția)
Import tigari Geom1 Geom1 Va rog daca stie cineva cum se importa tigari. Nu pentru uz personal ci pentru comercializare (import non-comunitar). In TARIC exista cateva categorii dar nu ... (vezi toată discuția)
Marcare bauturi alcoolice wex wex Potrivit prevederilor Sectiunii a 8-a din Codul fiscal : Art. 202. - (1) .........marcarea se aplică următoarelor produse accizabile: a) produse ... (vezi toată discuția)