avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie de constructie

Buna ziua!

Am achizitionat un teren intravilan cu destinatia curti constructii in Constanta in August 2012. Inainte de achizitionarea terenului am cerut vanzatorilor sa imi puna la dispozitie un Certificat de Urbanism actualizat, ca atare am intrat in posesia CU cerut si apoi am purces la finalizarea tranzactiei. In CU de urbanism emis de Primaria Constanta, in conformitate cu PUG am obtinut informatii referitoare la regimul tehnic, juridic, economic etc al terenului respectiv si mai ales ceea ce ne interesa, regimul de inaltime al constructiilor( P+M).

In Octombrie 2014 am depus cererea pentru eliberarea unui nou CU (cel anterior expirase in Septembrie 2014) pentru obtinerea autorizatiei de constructie pentru o locuinta P+M. Am avut neplacuta surpriza sa constatatm dupa 45 de zile ( data la care am intrat in posesia noului CU) ca Primaria Constanta a emis noul CU mentionind ca terenul respectiv este neconstruibil in conformitate cu PUG ( acelasi dealtfel, ca si cel invocat in primul CU...) terenul provine dintr-un lot dezmembrat (2004 anul dezmembrarii) si conform PUG frontul stradal trebuie sa fie de minimum 15 m. Mentionez ca terenul meu are deschiderea de 12 m si este in suprafata de 403 mp.
La concluzii,in noul CU se specifica ca , PUG poate fi modificat prin elaborarea unui PUZ care sa reduca frontul stradal de la 15 la 12 m sau mai putin.Momentan in zona respectiva nu este niciun PUZ elaborat.
Frustrarea, manie si alte sentimente care sa zugraveasca trairile mele sunt cam greu de exprimat in vorbe dulci, incerc sa inteleg unde am gresit cand am achizitionat terenul -am obtinul anterior cumpararii CU-in care in care se detalia cu subiect si predicat si toate celelalte parti de vorbire...ca nu exista nicio restrictie pe terenul meu si pot construi linistit locuinta cu regimul maxim de inaltime P+M...De prisos sa amintesc ca majoritatea locuintelor din zona respectiva au frontul stradal preponderant 10 m sau chiar mai putin...
Ca sa fie tot tacamul complet, am intrebat la Serviciul de Urbanism practic ce destinatie are terenul meu daca nu pot construi nimic , in fisa cadastrala este incadrat CC si pe toata perioada 2012-2014 am platit impozitul ca atare...adica destul de consistent.

Tinind cont ca si in al doilea CU emis se invoca acelasi PUG ...vechi din 1999, cum este posibil sa emiti 2 Certificate de Urbanism cu informatii diferite? Este rea vointa, incompetenta, indolenta sau ce?

Bineinteles ca voi actiona in judecata Primaria, va rog sa imi spuneti daca ati mai intalnit situatii similare si ce sanse de reusita am...as fi foarte interesat daca exista spete similare, care au fost deciziile onoratei instante.

P.S.: Nu credeam ca mi se poate intimpla tocmai mie asa ceva...dar se pare ca nu am fost receptiv la ceea ce se intampla in fiecare zi in jurul nostru.


Alte discuții în legătură

Pot obtine aut de construire pe un teren intravilan cu puz expirat? stanahorea stanahorea Buna ziua, Am cumparat un teren in Cluj-Napoca, in anul 2016. Atunci terenul avea PUZ, iar aut de construire se putea elibera fara probleme (PUZ-ul a ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie atepelus atepelus Autorizatia se poate obtine in baza PUG( certificat de urbanism) la terenurile libere de contructii sau este obligatoriu ca zona sa aiba o documentatie ... (vezi toată discuția)
Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)