buna,
deci, daca vorbim de:
1. "data indeplinirii cumulative a conditiilor de pensie pentru limita de varsta", si data respectiva este luni 24.08. 2015, atunci CIM inceteaza luni 24.08.2015;
2. daca vorbim de limita de varsta cu reducere de varsta de pensionare (vezi grupele de munca), atunci, ii depui dosarul, si cand ai primit instiintare scrisa de la Casa de pensii, ii faci incetare (de ex: instiintarea ajunge la tine pe 24.08 la ora 2, cand omul este deja in productie, sau este pe teren si vine peste 2 zile, sigur ca ii incetezi cim cu ziua imediat urmatoare, sau cand revine de pe teren, doar nu ii zici sa lasde masina, scule, etc in timisoara ca sa isi faca fisa de lichidare)
3. daca vorbim despre gr 1 si 2 de invaliditate, ii faci incetarea cand primesti hartia de la comisia de expertiza a casei de pensii,
4. daca vorbim despre gr 3 de invaliditate, cand primesti hartia de la comisia de expertiza, ii faci dosar de PROPUNERE de pensionare si ii incetezi CIM cand primesti instiintare de emitere decizie pensie de la casa de pensii.
sper ca te-am lamurit
daca este limita de varsta (adca indeplinire conditii de varsta si stagiu de cotizare)...atunci ii incetezi cand face 65 ani; adica m-am nascut in 20.09.1950, atunci cim inceteaza cu 56 c, pe data de 20.09.2015; asta inseamna ca ii faci decizie de incetare cu data de 20.09.2015!
daca vorbim de limita de varsta cu reducere de varsta de pensionare (care se inceteaza tot cu 56c), atunci ii depui dosarul anticipat cu 5 ani sa spunem (pt 22 ani lucrati in grupa 2a de munca), si cand iti vine informare de la casa de pensii , ii faci incetare CIM. Te-am lamurit?