avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poate o minora sa se mute la un major?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poate o minora sa se mute la un major?

Buna ziua as avea si eu o intrebare actuala mea prietena este minora are 16 ani iar eu 21 chestia este ca mama ei nu ma accepta pt ca sunt mai mare de ani , iar ea ma tot bate la cap sa vrea sa se mute cu mine ...nu am intentia de a o agresa sexual sau cine stie ce probleme . Este vreo posibilitate sa depuna o declaratie la politie din care sa rezulte ca vrea sa stea cu mine . Multumesc si astept un raspus o zii buna tuturor.
Nu parinti mei sunt de acord cu ea..
Ultima modificare: Luni, 24 August 2015
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Daca mama fetei nu este de acord, ca minora sa se mute la dvs., exista posibilitatea unei plangeri penale in care sa sustina ca ati abuzat de influenta pe care o aveti asupra fetei.

Art. 220 -Actul sexual cu un minor

(3) Fapta prevazuta in alin. (1-raport sexual), comisa de un major cu un minor cu varsta intre 13 si 18 ani, cand majorul a abuzat de autoritatea ori influenta sa asupra victimei, se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se incadreaza fapta? DOTZ DOTZ Buna seara! Deranjez si eu cu o problema. Mama este asistent maternal si are o fetita de 15 anu si 6 luni. In primavara acestui an, un tanar de 32 de ani a ... (vezi toată discuția)
Corupere minori ContSters336092 ContSters336092 Buna ziua, m-a rugat o amica sa ma interesez daca se considera act de viol sau corupere de minori/sexuala daca face doar dragoste deci nu sex cu prietenul ei ... (vezi toată discuția)
Raporturile sexuale cu un minor Vorneger Vorneger Buna ziua. In cazul in care, exista o relatie amoroasa constanta, intre un barbat de 32 de ani si o fata care implinise varsta de 15 ani la momentul ... (vezi toată discuția)