Fostul angajator m-a actionat in instanta pentru recuperarea unui debit - cere obligarea la plata.
Am discutat cu el si a fost de acord sa platesc esalonat. Am redactat o cerere si am stabilit ca eu, prin intampinare, sa solicit suspendarea de comun acord urmand ca la primul termen sa ceara si el suspendarea.
1)Este corect sa procedam astfel?
2)Trebuie sa atasez la intampinare cererea?
3)Cum trebuie sa arate intampinarea?
4)Nu stiu daca o sa ma pot prezenta la primul termen, de aceea vreau sa solicit acum, iar la primul termen sa ni se "intalneasca" solicitarile si sa se realizeze acordul chiar si in lipsa mea. Este posibil?
1. e posibil
2.da
3. intampinarea este raspunsul dvs scris la capetele de acuzare ale angajatorului. in speta dvs, din cate inteleg va recunoasteti vina, respectiv sa restituiti banii angajatorului si acest fapt trebuie specificat in intampinare. Scrieti si faptul ca v-ati inteles sa platiti esalonat si la acest punct ar fi bine daca ati putea lua de la angajator o adresa prin care acest angajator spune ca este de acord cu plata esaonata a debitului.
4. daca nu va prezentati la primul termen trebuie sa scrieti in intampinare ca solicitati judecarea in lipsa si daca aveti noroc vi se vor "intalni" cererile de suspendare a dosarului de comun acord cu conditia ca angajatorul sa nu va pacaleasca. Spun asta deoarece pana acum aveti doar vorbe din partea angajatorului referitor atat la suspendarea dosarului cat si la acceptarea platii esalonate a debitului. personal nu as fi atat de increzatoare in angajator, dar decizia finala va apartine.
cu stima, cassy
Dar daca redactam impreuna si semnam cererea de suspendare pe care eu sa o depun odata cu intampinarea?
Sau daca obtin raspunsul oficial la cererea mea (prin care am specificat si solicitarea suspendarii de comun acord) si o depun impreuna cu intampinarea, are valoare de cerere comuna de suspendare?
Nu sunt sigur ca voi lipsi la primul teren. Daca nu cer acum judecarea in lipsa, ce consecinte sunt?
Ca simpla curiozitate, este posibila depunerea cererii de suspendare fara a depune si intampinare?
1.nu e posibil sa depuneti cererea de suspendare fara intampinare in cazul dvs pt ca altfel nu aveti cum sa va motivati cererea de suspendare. Adica trebuie sa scrieti in intampinare ca va recunoasteti debitul ca v-ati inteles cu angajatorul la plata esalonata si acesta a fost de acord. Altfel cum va motivati cererea de suspendare, avand in vedere ca orice cerere adresata instantei trebuie mnotivata ?
2. da, daca faceti o cerere de suspendare imprena cu angajatorul, prin care si dvs si angajatorul solicitati suspendarea de comun acord si o semnati amandoi si dvs o depuneti instanta va lua act de ea si va suspenda judecata. E cea mai buna solutie pt dvs acum daca puteti obtine un astfel de inscris.
3. Eu am spus sa cereti acum judecarea in lipsa tinand cont ca dvs ati afirmat ca s-ar putea sa nu va puteti prezenta la termen si din cate mi-am dat seama sunteti grabit ca procesul sa se termine cat mai repede. Nu e nici un risc daca angajatorul nu vrea "sa va faca pe la spate"
4. nu am inteles de la cine sa asteptati un raspuns oficial la cererea dvs. si care ar fi acea cerere ?
cu stima, cassy
Prin raspunsul oficial ma refeream la un raspuns scris din partea angajatorului la cererea prin care solicit esalonarea si suspendarea. Am inregistrat cererea si mi-a confirmat verbal faptul ca este de acord cu solicitarile mele. Ma gandeam sa obtin raspunsul scris pe care sa il depun la instanta. Si ma intrbam daca un astfel de inscris ar avea aceeasi valoare ca si cererea de suspendare semnata de ambele parti.
Dar cred ca voi merge pe varianta cererii semnate de ambele.
Nu ma grabesc, tocmai de aceea sunt rezervat in a cere judecarea in lipsa. Si nu stiu ce implica omisiunea de a face o astfel de cerere urmata de absenta mea.
nu va puteti baza pe nimic din ce spune angajatorul e vorbe. trebuie sa obtineti de la dansul o hartie scisa prin care sa fie specificat ca este de acord cu restitiurea in rate a debitului pe care vi l-a pus in carca justificat sau nu, dar totusi recnoscut de dvs.
In concluzie, in situatia dvs trebuie neaparat sa obtineti acodul fostului angajator ca e de acord cu plata esalonata a debitului pentru ca pe baza acestui acord sa semnati impreuna cererea de suspendare a judecatii de comun acord. Si duceti-va la termene, mai ales daca nu aveti un avocat care sa va apere.
cu stima, cassy