avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca, recurs la curtea de apel
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca, recurs la curtea de apel

buna ziua,

am doua litigii de munca cu aceeasi institutie fost-angajatoare pe care le-am castigat in parte in prima instanta. am declarat recurs la ambele hotarari, si eu si fostul angajator si m-am trezit in fata unei probleme. avocatul care m-a reprezentat in instanta de prima instanta nu mai doreste sa ma reprezinte si la instanta de recurs (Curtea de Apel Ploiesti, eu fiind din Buzau), dar mi-a comunicat acest lucru dupa ce eu am depus cererile de recurs, in care, binenteles, nu am specificat ca solicit judecarea in lipsa. eu nu am experienta in a pleda in instanta si nu stiu cum sa procedez.

1. pot face o cerere separata de judecare in lipsa, in afara cererii de recurs?

2. ce se intampla daca nu ma prezint si depun doar intampinarea respectiva?

nu stiu care ar fi calea de urmat cea mai indicata in acest caz.

daca ma puteti ajuta cu ceva indicatii v-as ramane profund recunoscatoare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: alinabuzaianu , utilizator 03:28, 20 Decembrie 2011
In cazul in care nici una dintre parti nu solicita judecarea in lipsa si nu se prezinta la judecata, se va dispune suspendarea judecarii cauzei.
Daca bine inteleg eu si dvs si angajatorul ati facut recurs, daca e asa in intampinarea pe care o veti depune la recursul angajatorului, cereti si judecarea in lipsa, sau daca deja ati depus intampinarea, puteti solicita separat printr-un memoriu adresat instantei (inainte cu 5 zile de termenul de judecata) judecarea in lipsa a cauzei. Oricum este bine, important este ca macar una dintre parti sa solicite acest aspect, pentru a nu risca astfel suspendarea judecatii cauzei.
Multumesc mult pentru raspuns.

Sarbatori Fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa ma prezint in instanta? eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am declarat recurs, a fost primul termen, acum urmeaza al doilea, la primul termen intimatul a depus cerere de amanare pentru a-si angaja avocat, ... (vezi toată discuția)
Recurs - solutie de amanare pentru lipsa de procedura alinabuzaianu alinabuzaianu Buna ziua, Am un dosar (contestatie decizie de concediere) aflat in faza de recurs la Curtea de Apel Ploiesti. Dupa sentinta data de instanta de fond ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol laky laky Mama mea a deschis o actiune in instanta prin care solicita anularea comisiei jud-a etene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. In ... (vezi toată discuția)