Am un dosar (contestatie decizie de concediere) aflat in faza de recurs la Curtea de Apel Ploiesti.
Dupa sentinta data de instanta de fond (Buzau) unde am avut 90% castig de cauza, am depus recurs (prin posta), atat eu cat si institutia angajatoare. Am depus conform uzantelor, intampinare la recursul angajatorului si precizari in legatura cu recursul meu.
Astazi, 16.02.2012, a fost termenul de recurs, iar solutia data a fost urmatoarea (citez din ceea ce a aparut pe internet): "Amana judecata la 05.04.2012, sala 2, pentru lipsa de procedura cu contestatoarea Buzaianu Alina (subsemnata) care a fost citata in calitate de intimata in loc de recurenta."
Mentionez ca eu am depus in termen recursul respectiv - (sentinta de la instanta de fond a fost data in data de 21.11.2011, comunicata mie in data de 29.11.2011, prin care aveam drept la recurs in 10 zile).
Eu am depus recursul, prin posta, cu data de 9.12.2011 pe adresa instantei de fond; a fost inregistrat la aceasta pe data de 13.12.2011, dar desi la dosarul care a plecat catre Ploiesti exista si recursul meu , acesta se pare ca nu a mai fost inregistrat sau luat in considerare de instanta de recurs.
De ce? Nu se ia de fapt in considerare data postei? Pentru ca instanta de fond a trimis si recursul meu atunci cand dat dosarul mai departe.
Ce pot sa fac in acest caz?
Ar fi mai bine sa renunt la judecata? (in felul asta astia o sa ma plimbe pe la Ploiesti pana la vara cu nebunia lor!!!, iar eu nu mai am nici nervi, nici disponibilitate financiara pentru atata alergatura)
Recursul dvs. a fost inregistrat , iar data depunerii recursului dvs. este data expedierii postale si prin urmare Curtea de Apel Ploiesti il va judeca.
Ati fost citata insa in mod eronat cu mentiunea "intimata-contestatoare" in loc recurenta-contestatoare, tocmai de aceea a fost lipsa de procedura cu dvs.si cauza s-a amanat pentru termenul din data 05.04.2012.
Daca nu ati fi declarat recurs ,atunci calitatea dvs. ar fi fost numai de intimata fata de recursul declarat de institutia angajatoare si citatia ar fi fost legal intocmita si procedura legal indeplinita.
Cum insa ati declarat si dvs. recurs, aveti calitatea de recurenta- contestatoare ( asa trebuie sa fiti citata ) si sunteti si intimata fata de recursul declarat de institutia angajatoare-deci aveti dubla calitate.
Puteti sa si verificati la arhiva instantei in dosarul cauzei sau inainte de inceperea sedintei de judecata, daca exista atasat la dosar recursul dvs ...
Da, de aici nedumerirea mea, pentru ca inainte de termenul de pe 16.02.2012, eu fusesem la arhiva Curtii de Apel Ploiesti si la dosar era atat recursul meu, cat si citatia aferenta trimisa institutiei angajatoare....acum m-am lamurit...de fapt eu interpretasem eronat solutia de amanare data de instanta de recurs.
Si as mai avea inca o intrebare, in fapt, tot o clarificare.
Am un alt dosar, tot litigiu de munca, care s-a incheiat cu decizie definitiva si irevocabila a Curtii De Apel Ploiesti, in favoarea mea. Acum, inteleg ca trebuie sa pun in executare sentinta instantei de fond si decizia Curtii de Apel (este vorba de plata drepturi salariale neacordate, cheltuieli de judecata si anularea unui avertisment scris).
Cum procedez? din cate am aflat eu trebuie sa caut un executor de pe raza sediului institutiei angajatoare, sediul acesteia fiind in Bucuresti (sector 1), eu fiind din Buzau (executorii de aici nu au jurisdictie pe Bucuresti, asta mi s-a spus).
Pot rezolva situatia, adica punerea in executare si fara sa apelez la un executor? Cum as putea face asta?
Si daca imi puteti spune o estimare, cam cat m-ar costa un asemenea serviciu?
Recurent
cercetasa
intr un recurs partea vatamata care a fost parte civila in fond are calitate de recurent
inculpatii au calitatea de recurenti
spitalul care pe fond a ... (vezi toată discuția)