avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... trebuie sa ma prezint in instanta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

trebuie sa ma prezint in instanta?

Buna ziua, am declarat recurs, a fost primul termen, acum urmeaza al doilea, la primul termen intimatul a depus cerere de amanare pentru a-si angaja avocat, intrebarea era daca acum trebuie sa ma prezint in instanta sau nu este obligatoriu si o sa depuna paratul intampinare care o sa mi se comunice?
Daca nu trebuie sa ma prezint trebuie sa trimit o cerere pentru jdecata in lipsa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:59, 30 Ianuarie 2013
Daca nu va prezentati trebuie sa solicitati judecarea in lipsa altfel se suspenda dosarul.
Mlutmesc pentru raspuns, o sa trimit cerere pentru judecata in lipsa, intampinarea pe care probabil o sa o depuna paratul o sa mi se comunice?
Mltumesc.
In conformitate cu dispozitiile art. 242 punctul 2 alin. 2 Cod procedura civila "pricina se judecă dacă reclamantul sau pârâtul au cerut în scris judecarea în lipsă." in consecinta trebuie sa formulati o cerere si sa invocati articulul mai sus pentru continuarea procesului si in lipsa dumneavoastra.

Multumesc pentru raspunsuri, am trimis o cerere pentru judecarea in lipsa, vroiam sa stiu daca o sa mi se comunice intampinarea la recurs sau tot o sa trebuiasca sa ma duc sa iau intampinarea de la dosar ca sa formulez un raspuns?
Mai degraba mergeti si luati intampinarea de la dosar.

Alte discuții în legătură

Judecarea in lipsa ContSters183043 ContSters183043 Ce trebuie sa fac daca doresc ca procesul sa se judece fara ca eu sa particip? (vezi toată discuția)
Intampinare ContSters121210 ContSters121210 1.Intampinarea se comunica reclamantului sau e suficienta depunerea la dosar?Care ar fi procedura corecta? 2.Daca prin cererea de chemare in judecata, atat ... (vezi toată discuția)
Recurs? stanceni stanceni Buna ziua, am castigat in prima instanta o cerere de judecata avand ca obiect pretentii, insa parata a facut recurs, in care am urmatoarele \"cu mentiunea de a ... (vezi toată discuția)