avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intampinare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intampinare

1.Intampinarea se comunica reclamantului sau e suficienta depunerea la dosar?Care ar fi procedura corecta?
2.Daca prin cererea de chemare in judecata, atat reclamantul, cat si paratul, isi exprima vointa in sensul de a fi data solutia in lipsa lor, de ce se trimite citatie, de pilda, reclamantului, cu mentiunea de a depune un alt inscris din care sa reiasa o vointa deja exprimata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danacr3 , utilizator 21:08, 21 Ianuarie 2010
intampinarea se depune in atatea exemplare cate parti sunt. daca instanta este nelamurita solicta acte de la fiecare din parti pana se lamureste , depinde despre ce este vorba exact
S-a folosit probabil un tipizat iar acel tipizat cuprinde si mentiunea despre care vorbiti.

Daca reclamantul nu se prezinta la nici un termen, solicitand prin actiunea principala judecarea cererii in lipsa sa, va primi pe tot parcursul procesului citatie.

Daca paratul va solicita administrarea probei cu interogatoriul reclamantului, reclamantul va fi citat cu aceasta mentiune si va trebui sa se prezinte la interogatoriu...de exemplu:) , chiar daca a solicitat judecarea procesului in lipsa sa.

Neprezentarea la interogatoriu ar putea influenta in mod nefavorabil solutia data de catre instanta in cauza respectiva.

P.S.Este indicat ca partile sa se conformeze solicitarilor instantei, chiar daca la o prima vedere acestea par inutile.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
La punctul 1 am facut referire strict la practica unor instante de a comunica intampinarea depusa de parat la dosar, reclamantului.Intrebarea este daca nu cumva, de fapt, intampinarea trebuie zicand asa, studiata la dosar, nu comunicata.
Multumesc domnului Cermak.Totusi, as dori sa subliniez ca instanta a doua oara trimite acest fel de citatie si fixeaza alte termene fireste, riscand astfel suspendarea judecatii.
conform art 115 CPC Intampinarea se comunica in atatea exemplare in cate parti sunt, daca s-au emis alte citatii, inseamna ca nu ati fost prezent in instanta probabil nici reclamantul. Daca nu ai termen in cunostinta adica TC se emite o noua citatie.Normal ca se supenda judecata in temeiul art 242 CPC , nepreyentarea partilor, sa ma scuzati ca nu am codul la indemana sa va pot spune clar punctul, alineatul.#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen si modalitate de depunere intampinare florin.claudiu florin.claudiu stiu ca o intampinare se depune cu cel tarziu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit , ce nu stiu este modalitatea de transmitere si daca de exemplu ... (vezi toată discuția)
Cate exemplare se depune la raspuns la intampinare? danaa1 danaa1 Partea vatamata a introdus o actiune in judecata. depunand un exemplar pentru parat si unul pentru instanta. Instanta a transmis paratului exemplarul de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna sa depui la dosar intampinare Livica Livica Am primit o citatie in care de spune ca judecata se poate face in lipsa si trebuie sa trimit la Judecatorie copie de pe actiune si actele anexe cu mentiunea de ... (vezi toată discuția)