avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cate exemplare se depune la raspuns la intampinare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cate exemplare se depune la raspuns la intampinare?

Partea vatamata a introdus o actiune in judecata. depunand un exemplar pentru parat si unul pentru instanta. Instanta a transmis paratului exemplarul de chemare in judecata, cu mentiunea sa dea formuleze intampinare la actiunea reclamantului. Paratul a formulat intampinarea, iar instanta a comunicat reclamantului intampinarea paratului, cu mentiunea ca reclamantul sa dea raspuns la intampinare.

Reclamantul trebuie sa depuna la instanta doua exemplare ,,raspuns la intampinare'' una pentru instanta si una pentru parat?
Sau trebuie doar un exempplar, iar paratul sa mearga la instanta sa verifice daca reclamantul a dat curs cu un raspuns la intampinare?
Cel mai recent răspuns: avocat.liviu.pacev , utilizator 13:44, 2 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In 2(doua) exemplare se depune raspunsul la intampinare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Se depun, de preferat, 2 dar daca a depus 1 paratul va lua la cunostinta de la arhiva.
Oricum nu se comunica pana la primul termen.
Multumesc pentru raspunsuri. Deci se depun in 2 exemplare.
Exista si un articol care spune ca reclamantul trebuie sa depuna raspuns la intampinare in 2 exemplare?

Anul trecut am mai avut un proces, am depus un singur exemplar pentru instanta, lasand ca paratul sa se informeze la instanta cand va studia dosarul.
De data aceasta, instanta mi-a trimis intampinarea cu mentiunea sa depun raspuns la intampinare in 2 exemplare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In art.201(2) teza a II a din NCPC se prevede expres"......Paratul va lua la cunostinta de raspunsul la intampinare de la dosarul cauzei."
In reglementarea NCPC-art.201, al.2, teza a doua- nu este obligatorie comunicarea raspunsului la intampinare paratului-deci se depune intrun singur exemplar, pentru instanta .
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2018
avocat.liviu.pacev, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reiau întrebarea. este obligatoriu să se dea răspuns la o ... Carp Mircea Carp Mircea Reiau întrebarea. Este obligatoriu să se dea răspuns la o întâmpinare ? În cazul prezentat de mine nu a mai fost comunicată întâmpinarea pentru a i ... (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare timpuriu timpuriu am facut cerere reconventionala ,reclamanti /parati au facut intampinare la acesta cerere ( am vazut intampinare in dosar aflat la arhiva ) am primit citatie ... (vezi toată discuția)
Denumire document stefan_71 stefan_71 Buna ziua! Am deschis o actiune in instanta ,ulterior parata a depus intampinare si cerere reconventionala iar acum sunt obligat de instanta sa raspund in ... (vezi toată discuția)