avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... termen si modalitate de depunere intampinare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

termen si modalitate de depunere intampinare

stiu ca o intampinare se depune cu cel tarziu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit , ce nu stiu este modalitatea de transmitere si daca de exemplu trimit prin posta cele 5 (cinci) se calculeaza din momentul cand am dus la posta intampinarea sau de cand o primeste instanta?
Alte modaltati care ar fi?
Trebuie sa trimit intampinarea si reclamantului sau de asta se ocupa instanta?


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: exit vs exit , utilizator 00:36, 22 Septembrie 2010
Se ia in considerare data depunerii la posta.
Va trebui sa depuneti atatea copii cate parti sunt in dosar.
multumesc pentru raspuns , dar copiile le depun tot la instanta ?
normal ca la instanta odata cu restul. cate parti adverse aveti atatea exemplare depuneti. adica daca decideti sa le trimite prin posta si partea adversa este formata din1.2...etc. persoane...atatea exemplare din ce trimiteti veti depune la dosar.
bafta!
Multumesc mult
1. In primul rand, este important de stiut daca ati primit cererea de chemare in judecata cu 15 zile inainte de primul termen, in caz contrar nu are relevanta data depunerii intampinarii.
1. In al doilea rand, nu in totate pricinile intampinarea este obligatorie, si exista pricini in care intampinarea se poate depune cel mai tarziu la prima zi de infatisare.
2. Potrivit disp.art.114 ind.1 C.proc.civ., presedintele va dispune in acelasi timp sa se comunice paratului, o data cu citatia, copii de pe cerere si de pe inscrisuri, punandu-i-se in vedere obligatia de a depune la dosar intampinare cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata ( textul e destul de clar)
3. Intampinarea se depune astfel : un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare reclamant din proces.
4. In cuprinsul intampinarii tb. sa aratati mijl. de proba pe care intelegeti sa le folositi : inscrisuri, expertiza, prob.testimoniala, interogatoriu etc.
5. Intampinarea se poate depune prin posta sau prin serviciul registratura al instantei ( asa ar fi normal, daca va intereseaza dosarul).
6. Ar trebui ca in cuprinsul intampinarii sa invocati eventualele exceptii de ordine privata.

cam atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna sa depui la dosar intampinare Livica Livica Am primit o citatie in care de spune ca judecata se poate face in lipsa si trebuie sa trimit la Judecatorie copie de pe actiune si actele anexe cu mentiunea de ... (vezi toată discuția)
In atentia domnilor juristi cu experienta sunt economista si novice in materie de drept.va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa contina o intampinare? (vezi toată discuția)
Model intampinare proces nedepunere bilant livm livm Buna ziua, Am primit o citatie de la Tribunal pentru un proces cu ONRC (reclamant pentru Fond - dizolvare societate) pentru nedepunerea bilanturilor la o ... (vezi toată discuția)