avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce inseamna sa depui la dosar intampinare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce inseamna sa depui la dosar intampinare

Am primit o citatie in care de spune ca judecata se poate face in lipsa si trebuie sa trimit la Judecatorie copie de pe actiune si actele anexe cu mentiunea de a depune la dosar intampinare in atatea exemplare cati reclamanti sunt, cel mai tarziu cu 5 zile inaintea termenului fixat pt judecata. M-am hotarat sa nu angajez avocat in situatia asta si va rog, daca-mi poate spune cineva ce inseamna sa depun intampinare, doar sa trimit actele sau e ceva special?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 21:56, 6 August 2011
Daca aveti calitatea de parat in litigiul in speta, aveti dreptul de a depune intampinare, adica un fel de raspuns la pretentiile reclamantului, in care daca aveti contraargumente puteti sa solicitati instantei sa respinga cererea de chemare in judecata. In acest sens aveti dreptul de a depune acte ca si mijloace de proba. Acest raspuns al dvs. poarta denumirea de intampinare, se redacteaza in scris, mentionati instanta de judecata, nr. de dosar si termenul de judecata, calitatea dvs (parat in acest caz) si anexati actele de care va prevalati.
Depuneti un exemplar pt. instanta, si cate un ex. pentru fiecare reclamant.
Succes.
Întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul răspunde la cererea de chemare în judecată urmărind să se apere faţă de pretenţiile reclamantului .
Potrivit art.115 C.proc.civ., întâmpinarea va cuprinde:
- excepţiile de procedură ce pârâtul ridică la cererea reclamantului;
- răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;
- dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor;
- semnătura .

Pentru a combate pretenţiile reclamantului şi pentru a convinge instanţa că ceea ce susţine este adevărat, pârâtul trebuie să facă dovada, întrucât nu este suficient doar să afirme ceva. În acest sens, el va arăta prin întâmpinare mijloacele de probă cu care se apără, transformându-se în reclamant în raportul probatoriu.
Ca urmare, în întâmpinare, sarcina probei revine pârâtului .
Dacă pârâtul solicită proba prin înscrisuri, va anexa la întâmpinare copii de pe înscrisuri, certificate pentru conformitate cu originalul, în atâtea exemplare câţi reclamanţi sunt, plus un exemplar pentru instanţă, iar când cere dovada cu martori, va arăta numele şi locuinţa acestora.
Va multumesc mult pentru raspuns si multumesc celor care au facut acest forum. Mie mi-a fost de folos ca sa inteleg ce am de facut. Sper sa am si succes la final! Deocamdata am inceput sa inteleg cum functioneaza lucrurile si ca e de multe ori nevoie de noroc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In atentia domnilor juristi cu experienta sunt economista si novice in materie de drept.va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa contina o intampinare? (vezi toată discuția)
Obligatiile paratului lore1989 lore1989 In cazul in care decid sa ma reprezint singura in instanta,dupa ce am primit o cerere de chemare in judecata care sunt mai exact, pasii care trebuie urmati de ... (vezi toată discuția)
Pentru proces!!! ContSters106188 ContSters106188 Ce inseamna termen cu intampinare??? Multumesc! (vezi toată discuția)