avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru proces!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru proces!!!

Ce inseamna termen cu intampinare??? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters106188 , utilizator 20:27, 25 Aprilie 2010
Poate termen la care se depune intampinarea!
intampinare=?????????
Orice parat poate sa depuna o intampinare - adica sa se apere la toate capetele din actiunea depusa de reclamant
Intampinarea este actul de procedura prin care paratul raspunde la cererea de chemare in judecata, urmarind sa se apere fata de pretentiile reclamantului. Cititi art. 115 si urm. Cod procedura civila.

Art. 115 - Întâmpinarea va cuprinde:
1. excepţiile de procedură ce pârâtul ridică la cererea reclamantului;
2. răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt de cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor;
4. semnătura.
Art. 116 - La întâmpinare se vor ataşa atâtea copii de pe întâmpinare câţi reclamanţi sunt; de asemenea se va alătura acelaşi număr de copii certificate de pe înscrisurile pe care se sprijină, mai mult un rând de copii pentru instanţă.
Dacă mai mulţi reclamanţi au un singur reprezentant, sau un reclamant stă în judecată în mai multe calităţi juridice, se va depune la dosar pentru aceste părţi câte o singură copie.
Multumesc!!! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale teofillaze teofillaze Am castigat la Curtea de Apel ,,disputa\" pe legea 221/2008, privind majorarea cu 50% a salariilor personalului didactic, impotriva ,,angajatorului\", a ... (vezi toată discuția)
Obligatiile paratului lore1989 lore1989 In cazul in care decid sa ma reprezint singura in instanta,dupa ce am primit o cerere de chemare in judecata care sunt mai exact, pasii care trebuie urmati de ... (vezi toată discuția)
Aveti obligatia de a depune intampinare la dosar cel mai tarziu cu 5 zile.... traznet01 traznet01 Ce inseamna chestia aia :O, si cum pot sa o formulez pentru a o depune. Multumesc (vezi toată discuția)