avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis anulat + noua cadegorie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis anulat + noua cadegorie

Am si eu o nelamurire,problema sta in felul urmator : Am fost prins cu circa 3 ani in urma conducand un autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita urmare mi a fost anulat permisu de conducere categoriile A si B si am fost condamnat un an cu suspendare si termen de incercare trei ani,dupa un an de zile de la condamnare dupa perioada de suspendare am redobandit categoria B care o am in prezent de un an de zile,mai am termen de incercare circa 6 luni...as vrea sa fac scoala pentru categoria C + E acum intrebarea mea este,pot sa dau examenele pentru categoria C + E daca am inca cazier si nu a trecut termenu de incercare sa pot sa fac reabilitarea? Va multumesc foarte mult
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.

Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi recuperez permisul.? eleclaudel eleclaudel Salut,in urma cu 1 an am avut un accident rutier soldat cu moartea unui pasager... Din ziua aceea,mi-a fost suspendat permisu.. fiind cercetat pentru ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis anulat laurentiu_bebe laurentiu_bebe cum redobandesc permis anulat 2015 pentru consumul de alcool [b] (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto alex2150 alex2150 buna ziua, as vrea sa stiu si eu cand as putea sa dau de permis din nou , mi-a fost anulat de judecatorie pe 20 aprilie se face un an de cand s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)