Buna ziua,
Lucrez ca economist sef serviciu servicii medicale la o unitate de stat unde comitetul director a luat o decizie in data de 08.07.2015 de a ma insarcina cu lucrarile secretarului consiliului de etica confor Ordinului 145/2015.
Inrebarea mea este cum pot contesta acesta decizie nejusta intrucat faptele reale sunt urmatoarele:
In acest intervalul 01.07.-- 17.07.2015 eu am fost la servici si nu am primit nici o decizie doar m-au anuntat verbal .Am incercat sa discut ce am de facut cu presedinta acestui Consiuliu de etica(CE) si nu am putut deoarece ea a spus ca nu o intereseaza care sunt atributiile mele si sa ma descurc singura.
In perioada 20-.31.07.2015 am fost in concediu de odihna conform programarii.
In data de 25.07.2015 am fost contactat pe e-mail de catrre presedinta CE prin care mi-a adus la cunostinta ca am de facut raportari conform O 145/2015 pana la data de 31.07.2015. I-am raspuns ca sunt in CO si sa i-a legatrura cu conducerea si cu cel sau cea care ma inlocuieste intrucat eu nu stiam cine este persoana,ca sa efectueze lucrarea in termenul solicitat de minister. Presedinta mi-a raspuns ca este sub demnitatea ei ca sa anunte cine trebuie sa faca lucrarea ca este obligatia si raspunderea mea ca eu trebuia sa o anunt ca plec in CO si trebuia sa anunt pe cel care ma inlocuieste (mentionez ca nu mi-au adus la cunostinta cine ma inlocuieste nici de catre cei de la personal si nici de presedinta CE nu primisem nici o decizie de unde sa reese cine ma inlocuieste nici care-mi sunt atributiile, de aceea o rugasem tot prin e-mail sa solicite celui care-mi tine locul sa efectueze lucrarile) .In perioada 01.08.- 21.08.2015 am fost in concediu medical deoarece in timpul CO contactasem o boala infectioasa si in aceasta perioada am fost contactata tot pe e-mail de cei de la minister si -mi aduceau la cunostinta ca nu au fost raportate datele prelungindu-ne termenul pana la data de 12.08.2015.Atunci am anuntat managerul unitatii in data de 05.08.2015 ca nu exista colaborare cu presedinta CE si ca lucrarile nu au fost efectuate intentionat ca sa fiu eu acuzata ca nu mi-am facut atributiile si ca nu am primit nici o decizie (erau doar vorbe); ca termenul a fost amanat astefel incat unitatea sa poata sa dea datele si ca imi dau "demisia" din functia de secretar CE. In data de 24.08.2015 am revenit la servici am anuntat managerul de conduita presedintei si i-am aratat discutiile de pe e-mail prin care chiar fiind in CO sau CM am incercat sa anunt si sa fie date la timp datele si ca nu am primit decizie pana am plecat si nu sunt de acord cu acesta noua atribuitie intrucat nu se poate colabora si nu din vina mea si nici nu am cunostinte juridice spre a putea incadra corect conform art 10 si anexei 7 din Ordinul 145/2015 si nici biroul meu nu poate asigura confidentialitatea datelor deoarece are accest tot personalul din subordine mea si nu am posibilitatea respectarii Anexi 6 din acelasi Ordin.
M-au rugat sa transmit eu datele ca cel care ma inlocuiste nu stie si mi-au promis ca nu am sa ma mai ocup eu de aceasta functie. In data de 25.08.2015 am fost sunata de la personal ca sa-mi fie inmanata decizia cu data de 08.07.2015 de numire de secretar, anexa la fisa postului cu atributiile secretarului Consiliului de etica si cu Anexa 6 de la ordin .
VA ROG SA MA AJUTATI SA-MI SPUNE-TI CUM POT LEGAL SA REFUZ ACEASTA DECIZIE DAT FIIN FAPTELE SUNS MENTIONATE SI CA ATRIBUTIILE MELE DE SEF SERVICII MEDICALE IMI OCUPA SI ASA MAI MULT DE 8 ORE ZILNIC SI NU AS MAI PUTEA SA MA MAI OCUP SI DE SEDINTE SI ALTE ATRIBUTII ALE SECRTARULUI CONSILIULUI VA MULTUMESC ANTICIPAT TUTUROR CELOR CARE MA POT AJUTA