avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exista posibilitatea ca acelasi manager interimar de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exista posibilitatea ca acelasi manager interimar de la o institutie publica de cultura sa beneficieze de mai multe contracte de acest tip (dupa depasirea timpului de 120 de zile)?

Buna ziua,
Am urmatoarea dilema. La o institutie de cultura, managerul, care si-a incheiat cu succes Contractul de Management si care la ora actuala beneficiaza de un Contract de Management pentru functia de Manager Interimar, poate beneficia de un alt Contract de Management pentru aceeasi functie de Manager Interimar pentru alte 120 de zile, in situatia in care viitorii candidati sunt respinsi la una dintre probele concursului? Fac precizarea ca actualul Manager, cel interimar, nu poate sa se inscrie la un nou concurs pentru obtinerea unui alt mandat, intrucat pe durata exercitarii functiei, legea s-a modificat si din acest motiv nu intruneste conditiile de inscriere si participare.
Multumesc anticipat pentru intelegere si sprijinul acordat.
Cel mai recent răspuns: MCM1 , utilizator 15:15, 1 Octombrie 2015
Este posibil ca subsemnatul sa fii pus gresit problema, mii de scuze in acest sens. In fapt exista o hotarare a autoritatii tutelare (autoritatea de care apartine institutia), care l-a desemnat ca manager interimar pana la inceperea unui nou contract de management, in temeiul HG 189/2008, art. 33 alin 5, asa cum era data legea la vremea respectiva. Problema se pune, in situatia in care HG 189 s-a modificat, nu cumva si aceasta hotarare ar trebui suspendata, pentru ca art. 33 alin. 5 spune ca nu se poate depasi termenul de 120 de zile. Modificarea a survenit la data de 02.01.2015, cf. art.1, punctul 21 din Legea 185/2014. Termenul de la care curge cele 120 de zile nu este cel de cand a aparut Legea 185/2014 in M.Of.?!...Astept sugestiile, comentariile, parerile dvs.
Nu se poate beneficia de un nou contract de management , daca au trecut cel 120 de zile prevazute de OUG 189/2008.
Multumesc frumos pentru precizari, dar am gasit niste hotarari ale autoritatii tutelare date anterior modificarii HG189/2008, in care evident art. 33 alin 5 avea alt continut, in speta nu exista prevederea legata de cele 120 de zile. Hotararile nu au fost nici in prezent suspendate si intrebarea mea este, acum, cand HG 189 prin acelasi articol prevede ca cel mult 120 de zile poate continua interimatul, asa cum f. bine ati subliniat, nu cumva hotararile respective trebuiesc suspendate?!... interesant este de stiut daca suspendarea acestora are efect retroactiv sau definitv, nu stiu cum sa ma exprim exact, de cand a aparut modificarea in HG sau termenul de 120 de zile va curge de-acum incolo, de la data, sa zicem a sesizarii/autosesizarii?
In opinia mea, trebuia facut un nou contract de management de la data modificarii acelui termen.

Nu se suspenda acele hotararii daca s-a modificat un termen in lege.
Am inteles, multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Contract management - institutite de cultura hajnyci hajnyci Buna ziua! Managerul unei institutii de cultura a decedat. Conf. OUG 189/2008 a fost incheiat un contr. cu un manager interimar, care asigura conducerea pana ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent ! - care este nota minima ? cristiannegru cristiannegru La evaluarea finala a managerului in cultura nota obtinuta a fost nota 9,00. Cf. legii, managerul trebuie sa ia la evaluare o nota peste nota 9. Cf. OUG ... (vezi toată discuția)
Evaluare manager cu contract de management incheiat conform ordonantei de urgenta 189 din 2008 pusu pusu La data incheierii contractului de management, conform art. 37 din O.U.G.189 din 2008 era prevazut ca evaluarea finala a managerului se face cu minim 120 de ... (vezi toată discuția)