Buna ziua!
Am facut contestatie la executarea silita(si suspendarea executarii silite) cu poprire pe salariu. Certificatul de grefa il duc la firma care trebuie sa imi faca poprirea iar aceasta atat cat timp exista o contestatie si un dosar pe rol poate sa suspende poprirea chiar daca ea nu a inceput pana la finalizarea cauzei?
Bună ziua. Executarea silită, indiferent de formele ei, se suspendă prin dispoziția instanței de judecată. Certificatul de grefă atestă existența unui litigiu și nu dreptul recunoscut de către instanța de judecată referitor la suspendarea executării silite.
Eu sunt executata in urma unei hotarari judecatoresti din luna noiembrie in baza careia aveam de plata la asociatia de locatari suma de 6.000 lei , bani pe care i-am platit in luna ianurie
Din fericire a-ți ales soluția corectă, respectiv contestație la executare. Din păcate suspendarea executării operează numai atunci când dispune instanța de judecată. Cel mai probabil pe langa cei 6000 lei să vi se mai perceapă costurile legate de executarea silită.
Dacă prin poprire nu este vizată o altă sumă, și se urmărește fix suma pe care spune-ți că a-ți plăti-o, vă puteți adresa inclusiv executorului judecătoresc pentru lămurirea situației.
Trebuie să cereți, pe cale separată, suspendarea provizorie a executării silite, până la pronunțarea suspendării în contestația la executare. Așa obțineți suspendarea în timp util.
Dacă ați plătit deja, luați legătura cu creditoarea să înceteze executarea. dacă ați plătit după ce au început executarea, datorați cheltuielile de executare făcute până la momentul începerii executării. Dacă la momentul începerii executării debitul era deja achitat, nu datorați cheltuieli. dar anularea acestora o poate face doar Instanța de executare, în judecarea contestației.