Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o problema.
Anul trecut am pus in executare 40% din cuantumul despagubirilor (Legea 10/2001) stipulat prin decizia CCSD.
ANRP a formulat contestatie la executare. Intre timp am primit suma respectiva.
Prin aceeasi incuviintare executorul a somat si a infiintat poprirea si pentru 60% din suma.
La primul termen contestatoarea ANRP a formulat note scrise prin care a solicitat intoarcerea executarii si anularea tuturor actelor din dosarul de executare.
Instanta a admis contestatia, a dispus intoarcerea executarii si restituirea catre ANRP suma incasata (adica 40%). A respins suspendarea executarii ca ramasa fara obiect.
Mentionez ca ANRP nu a formulat contestatie la executare pentru a 2-a poprire (60%).
Instanta de fond a dat urmatoarea solutie:
- admite contestatia la executare si cererea de intoarcere a executarii
- anuleaza actele de executare efectuate in dosarul de executare nr. x si executarea silita insasi
- dispune intoarcerea executarii silite in sensul ca obliga pe intimat sa achite contestatoarei suma de... (suma incasata + cheltuieli executare)
- respinge cererea de suspendare a executarii silite ca ramasa fara obiect
Deci, instanta nu a facut nici o referire la infiintarea popririi pentru 60% si nici nu a dispus anularea procesului verbal si a somatiei pentru a 2-a poprire.
Termenul de contestatie la executare pentru a 2-a poprire este depasit.
Intrebarea este: inseamna ca se pot incasa despagubirile pentru a 2-a poprire?
Mentionez ca cea de-a 2-a poprire a fost efectuata in acelasi dosar de executare.
Cred ca nu ati citit cu atentie textul Sentintei. Cum sa executati pentru restul de 60%, daca s-a anulat executarea silita? Anularea Executarii silite implica si anularea actelor de executare efectuate pentru aceasta cota de 60%.
Va multumesc pentru raspuns. Infiintarea popririi pentru 60% s-a facut inainte de primul termen de judecata. Totusi nu inteleg: instanta a dispus intoarcerea executarii doar pentru 40% si a respinns ca ramasa fara obiect suspendarea executarii, in conditiile in care era deja infiintata poprirea pt. 60%.
Multumesc pt. raspuns si va doresc o zi minunata.