Am primit acum cateva luni de la un executor o cerere de poprire pe veniturile salariale ale unui angajat. Am raspuns executorului ca vom efectua poprirea incepand cu luna august. Intre timp, angajatul a formulat contestatie la executare, iar instanta a dispus supendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei.
Creditorul a declarat recurs impotriva incheierii de suspendare a executarii.
Atat contestatia, cat si recursul au urmatorul termen in 2010. Recent am primit din nou o cerere de infiintare a popriri din partea executorului (care nu a fost informat oficial de formularea contestatiei la executare), iar eu intentionez sa-i raspund ca nu vom efectua poprirea atata timp cat instanta a dispus suspendarea executarii silite.
E bina asa? Ce efecte produce recursul declarat de catre creditoare impotriva incheierii de suspendare a executarii silite?
Devreme ce executarea silita se face la cererea creditorului, nu este obligatia acestuia sa-l informeze pe executorul judecatoresc ca debitorul a formulat o contestatie la executare si mai ales de faptul ca instanta a suspendat executarea silita?
Multumesc
Nu sepoate ca executorul sa nu stie de contestatia la executare. Creditorul a apelat la executor pentru punerea in executare a hotararii, ceea ce inseamna ca actiunile sunt intreprinse de catre executor in numele creditorului ( recursul impotriva incheierii de suspendare a fost declarat de catre executor in numele creditorului).
Dv. puteti inainta o adrsa executorului prin care ii aduceti la cunsotinta ca deocamdata instanta a dispus suspendarea executarii.