În cererea de suspendare propriu zisă aveți termen de soluționare?
Executorul, prin natura profesiei, încearcă să asigure recuperarea debitului. Nu intră în atribuțiile sale să acorde consultanță/îndrumare dvs.(debitorului).
Măsura suspendării provizorii privește orice act de executarea silită, respectiv, în speță, măsura poprii, care de la 30.07. este suspendată cel puțin până la soluționarea cererii de suspendare propriu-zisă.
Altfel spus, efectele încheierii de înființare poprire nu se mai produc cât timp dispoziția de suspendare provizorie este în vigoare.
Din punctul meu de vedere, miza pe termen scurt pentru dvs. constă în soluționarea favorabilă a cererii de suspendare propriu zisă (care practic, dacă va fi admisă, nu va face decât să suspende poprirea - inclusiv reținerea de către angajator - până la soluționarea definitivă a contestației).
De altfel, în practică, nici băncile nu țin conturile blocate după ce primesc înștiințarea că a fost dispusă suspendarea executării silite, fie ea și provizorie.
Cătălin 77 a scris:
Da....i-am dus in original autentificată încheierea de ședință a instanței si mi-a comunicat ca nu imi va mai retine din salariu conform hotărârii, numai ca executorul nu a vrut să trimită către angajatorul meu această hotărâre a instanței spunandu-mi ca angajatorul va trebui să imi retina bani in continuare deoarece aceasta hotărâre este provizorie si daca nu imi va retine bani va face validare de poprire si va cere amendarea angajatorului.
Mentionez ca am depus contestație la executarea silită, suspendarea executării silite și întoarcerea executării silite care are ca termen data de 3 .09.2020