avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am o hotărâre de suspendare provizorie a executării ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am o hotărâre de suspendare provizorie a executării silite ...

Am o hotărâre de suspendare provizorie a executării silite din luna iunie 2021, momentan dosarul este suspendat, deoarece am deschis un alt dosar împotriva băncii care ma execută,
deoarece in procesul cu ei am avut o hotărâre definitivă și irevocabilă din decembrie 2017 prin care banca era obligată să elimine dobanda variabila din contract,( de la începutul contractului si pana la data hotararii).... hotărâre pe care timp de aproape 3 ani bancă nu a pus-o in aplicare si m-au vândut către alții si acum axestia au cerut executarea silită...... prin urmare suspendarea provizorie este in vigoare până la soluționarea noului dosar deschis împotriva băncii.
Am depus la sediul băncii ING unde am cardul de salariu această hotărâre de suspendare provizorie în original si am cerut băncii sa ia act de hotărârea instanței.
Precizez ca nici la această dată executorul după aproape 1 an de la emiterea suspendării provizorie de către instanța nu a comunicat nici băncii nici angajatorului faptul că există această hotărâre de suspendare provizorie.
Deși am depus personal la sediul băncii hotărârea de suspendare provizorie a executării de acum 2 luni bancă ING imi spune că nu ia în considerare hotărârea depusă de mine si imi blocheaza banii proveniți din salariu motivînd ca nu imi ia în considerare hotararea instanței si ca va trebui să le comunice doar executorul asta.
Oare executorul este mai presus de lege?....Ce respectăm o hotărâre a instanței de judecată sau ce vrea executorii?
În condiția în care suspendarea provizorie este data din luna iunie a anului 2020 si executorul nu o comunică nimănui.....Si bancă nu vrea sa imi ia în considerare hotărârea instantei prin care suspendă executarea depusă de mine personal.....ce pot face?
Mentionez ca angajatorul meu a luat act de hotărârea instanței și a acceptat să o aplice.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2021
Cătălin 77, utilizator
Puteti formula o plangere impotriva executorului la Camera Executorilor Judecatoresti si la Ministerul Justitiei. Reveniti cu cereri la executor pentru suspendarea executarii pana cand obtineti un raspuns. Daca nu sunteti multumit de raspuns, puteti formula contestatie la executare. Trebuie sa insistati.
Păi este introdusă deja o contestație la executare unde am cerut special suspendarea provizorie, a fost dispusă suspendarea provizorie a executării din data de 30.07.2020, iar actualmente acel dosar este suspendat.
De la data pronuntarii suspendării si pana astazi deci de 10 luni, executorul nu vrea sa înainteze documentele către banca si angajator pentru a nu mai imi indisponibiliza sau retine sume de bani
Conform Deciziei ICCJ nr. 11/2018 RIL....de la data suspendării bancă nu mai are dreptul să îmi indisponibilizeze sau sa imi rețină sume de bani ulterior datei emiterii suspendării executării...nu asa spune legea?
Deși am dus personal la banca hotărârea instanței de suspendare si am făcut cerere conform hotărârii de suspendare, bancă nu vrea sa mi-o ia în considerare și îmi spune că trebuie să i-o comunice executorul si ca ceea ce eu depun nu imi ia în considerare si ca atât timp cât executorul nu îi va comunica asta ei vor continua să îmi rețină bani...
Si executorul desi hotărâre a este data de 10 luni nu o transmite nici la banca nici la angajator.
Deci....?....Eu ce fac?...Am o hotărâre de suspendare data de 10 luni si nimeni nu vrea sa o puna in aplicare.
Să fac din nou contestație la executare daca este deja una pe rolul instanței?....fac contestație la executare la contestație la executare?
Ce sa mai contest daca instanța a dispus deja suspendarea executării silite de acum 10 luni?
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2021
Cătălin 77, utilizator
Executorul judecatoresc este obligat sa va dea un raspuns la cererea prin care ii solicitati sa dispuna suspendarea executarii silite, avand in vedere hotararea instantei. Cererea catre executor trebuie inregistrata cu numar la biroul executorului. Acesta trebuie sa formuleze un raspuns. Daca nu sunteti multumit de acest raspuns puteti formula, pe langa o contestatie la executare impotriva refuzului executorului si o cerere de intoarcere a executarii silite, si o plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti de catre executor. Este esential sa aveti numar de inregistrare la cererea Dvs. de suspendare, iar hotararea judecatoreasca, cu mentiunea definitiva, sa fie atasata cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii silite dreptatesiadevar dreptatesiadevar Am calitatea de tert poprit ...debitorul SC...a solicitat o suspendare provizorie și a primit.o.....executorul îmi comunica prin instiintare oficiala ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare / suspendare recurs/ poprire Romeo Babias Romeo Babias HELP: am o speta la care astept o sugestie: clienta mea a pierdut in fond si apel, creditorul obtinand astfel titlul executoriu. Am facut recurs unde am ... (vezi toată discuția)