avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

suspendare executare silita

cererea de suspendare a executarii silite a fost admisa; creditorul a formulat recurs. inainte de solutionarea recursului, contestatia la executare a fost admisa.
cum se vor desfasura lucrurile in continuare cu recursul declarat impotriva incheierii prin care s-a suspendat executarea daca creditorul declara recurs impotriva sentintei prin care s-a admis contestatia la executare?
Cel mai recent răspuns: danielrotarurzd , utilizator 22:54, 9 Mai 2011
Buna ziua !
Pana la solutionarea recursului procedura de executare silita va fi suspendata .
recursul promovat impotriva incheierii prin care s-a suspendat executarea silita este exclus sa se solutioneze in favoarea creditorului?
De unde pana unde?
Sansele sunt de 50-50.
S-au vazut cazuri in care cuantumul cautiunii era derizoriu si instanta a admis recursul.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
de regula suspendarea executarii silite se da pana la solutionarea contestatiei la executare.
din moment ce contestatia a fost solutionata probabil ca a incetat si suspendarea executarii silite cu o singura exceptie: atunci cand judecatorul a dispus suspendarea executarii silite pana la solutionarea IREVOCABILA a contestatiei la executare. desi din punctul meu de vedere nu este legal sa se dea o asemenea supendare deoarece judecatorul ar avea dreptul sa dispuna numai asupra a ceea ce judeca el nu si asupra a ce se intampla in caile superioare de atac, in practica am mai vazut si asemenea suspendari.
este singura varianta in care in prezent executarea silita este suspendata.
mai departe trebuie vazuta care este solutia. doar pe baza faptului ca s-a admis contestatia la executare nu pot sa iti raspund ce se va intampla.
care este concret solutia si motivele de pronuntare a ei?
daca s-a anulat intreaga executare silita, in functie de motive, executarea silita poate fi reluata sau nu.
daca s-a anulat doar un act de executare, executorul judecatoresc, in functie de motivele de anulare poate continua executarea silita refacand actul sau indreptandu-l etc.
deci un raspuns cat mai corect il vei primi doar indicand concret ce s-a dispus atunci cand s-a suspendat executarea silita si care este solutia concreta din cadrul contestatiei la executare si motivele (avand in vedere ca solutia este recenta poate nu cunosti inca motivele dar te poti ghida dupa motivele tale atunci cand ai promovat contestatia)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta nelegala? leusan leusan Exista urmatoarea speta: Se face o contestatie la executare silita(poprire).instanta de fond suspenda executarea hotararii. Creditorul declara recurs la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare-suspendare poprire MARIKO9 MARIKO9 Am primit acum cateva luni de la un executor o cerere de poprire pe veniturile salariale ale unui angajat. Am raspuns executorului ca vom efectua poprirea ... (vezi toată discuția)