avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sentinta nelegala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

sentinta nelegala?

Exista urmatoarea speta:

Se face o contestatie la executare silita(poprire).instanta de fond suspenda executarea hotararii.
Creditorul declara recurs la incheierea de sedinta.
debitorului care locuieste in provincie (recursul se judeca la TMB)nu i se comunica cu citatia toate actele de procedura respectiv cererea de recurs.debitorul face cerere sa i se trimita cererea de recurs prin posta .TMB nu i trimite nimic si fixeaza alt termen.. pentru imposibilitatea prezenta avocat" si da alt termen. desi niciodata nu a cerut asa ceva debitorul.
Toate cererile au fost expediate prin posta cu confirmare.

Intre timp instanta admite contestatia la executare a debitorului si dispune anularea tuturor formelor de executare.

Debitorul face cerere de respingerea recursului, ca fiind ramas fara obiect avind in vedere ca acesta era declarat impotriva incheierii de suspendare a executarii iar intre timp s-a admis contestatia la executare.

Hotararea TMB DE admitere a recursului privind suspendare a executarii a fost pronuntata dupa data admiterii contestatiei la executareTMB HOTARASTE,, ADMITE RECURSUL.caseaza incheierea si trimite spre rejudecarea cauza aceleiasi instante. Irevocabila ( RECURS DE CARE DEBITORUL NU A LUAT LACUNOSTINTA NICIODATA DESI A FACUT 2 CERERI catre TMB pentru a i se comunica motivele de recurs.) Nu mai inteleg nimic.

Mai avea obiect acest recurs din moment ce a fost admisa contestatia la executare si recursulu fusese inintat pentru incheierea desedinta privind suspendarea executarii??.

Ce urmare poate avea si ce poate face debitorul in acest caz?

Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 23:29, 15 Mai 2013
Retrimiterea causei privind suspendarea executarii se face catre o instanta care s-a dezinvestit prin solutionarea contestatiei la executare ,suspendarea fiind accesorie executarii.Iar decizia TMB este obligatorie ptr instanta de fond numai in ceea ce priveste masura suspendarii,( nu si a contestatiei la executare) iar suspendarea nu poate fi solutionata independent, de sine-statator ci numai in legatura cu executarea silita.(executare silita care a fost desfiintata)
Daca ajungeti sa va rejudecati in fond dupa casare pe problema aceasta a suspendarii puteti pune concluzii de respingere a actiunii creditorului ca fiind ramasa fara obiect.
Creditorul, insa, mai poate formula cale de atac impotriva hot pronuntate in contestatie la executare.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admiterea excepției de incompatibilitate în apel atrage după sine retrimiterea și rejudecarea contestației la executare, sau nu ? steflea steflea Buna ziua , Situatie : contestatie la executare cu solicitarea suspendarii executarii silite , pe cale separata se solicita suspendarea provizorie a ... (vezi toată discuția)
A doua rejudecare cu trimitere intr-un dosar de executare silita Astromedia Astromedia Rog frumos sa-mi raspundeti daca este legala a doau rejudecare si ce trebuie facut?. Sunt de 3 ani hartuit, ca parat intimat, intr-un dosar civil ... (vezi toată discuția)
Cautiunea este obligatorie pentru contestatorul executarii silite? br_nicku br_nicku Am deschis procedura executarii silite imobiliare asupra unui debitor. Acesta a facut contestatie la executare, a depus o cere de scutire la plata ... (vezi toată discuția)